A rajongók azt szeretnék, ha Deadpool venné át Stan Lee helyét

Napok óta szerte a világon rajongók milliói gyászolják az ikonikus történetmesélőt és képregény-alkotót, Stan Lee-t, akinek történetei és karakterei ma az egyik legfontosabb alapanyagot képezik az amerikai filmipar számára.

Lee karaktereiből számtalan mozgóképes feldolgozás született film, sorozat vagy animáció formájában – Lee pedig vette a fáradtságot, sőt ragaszkodott hozzá, hogy az élőszereplős filmek mindegyikében legalább egy pillanat erejéig feltűnjön. Így fejezte ki az elismerését azok iránt, akik időt és energiát fektettek abba, hogy történeteiből film készüljön, a rövidke cameók pedig az évek során igazi védjeggyé váltak.

Lee halála akkor fog majd fájni ismét, amikor megérkeznek azok a filmek, amelyben ő már nem szerepelhet – számos rajongó pedig már most azon töri a fejét, hogyan lehet ezt az űrt betölteni. Egy megoldási javaslat nemrég szárnyra kapott az interneten, és egyre többen szimpatizálnak vele: ez pedig az, hogy Deadpool vegye át Lee helyét a filmekben.

Egyrészt a karakter filmjeinek meta-humora még meg is engedné ezt – és a karakter egy pilótaszemüvegben meg álbajusszal kiegészítve talán még Lee-t is büszkévé tennék, nem mellesleg a Fox és a Disney összeolvadása még jogi korlátokat sem gördítene a cameók elé, mégis vannak olyanok, akik ellenzik ezt az ötletet.

Egyrészt azért, mert nem tartják sem elképzelhetőnek, sem ildomosnak, hogy bárki átvegye Lee helyét – másrészt Deadpool pont az a karakter, amelynek megalkotásában Lee-nek nem volt túl nagy szerepe.

Persze ez a kérdés – mármint a Lee nélküli Marvel-film problémaköre – még a jövő zenéje, hiszen még jó pár film áll sorban bemutatatlanul, amelyekben feltűnik az a jól ismert sziluett. És abban is biztosan lehetünk, hogy a kreatív szakemberek találni fognak egy olyan megoldást, amivel senkit sme háborítanak fel vagy sértenek meg – és Stan Lee továbbra is a része tud maradni annak a határtalanul nagy és színes univerzumnak, amit teremtett.