Reisz Gábor Filmalap támogatással készült Rossz versek című közönség- és fesztiválkedvenc alkotását választotta nyitófilmnek a valenciai nemzetközi filmfesztivál, a Cinema Jove.

A spanyol nagyváros népszerű filmes seregszemléjét, melynek fókuszában a fiatal filmesek állnak, 34. alkalommal rendezik meg június 21-vel kezdődően. Reisz Gábor részvételével a Rossz versek nyitja meg a fesztivált a valenciai Teatre Principal-ban.

Jó volna újra gyereknek lenni, és nem egy csirkemellfilé-reklámot rendezni, és nyavalyogni azon, hogy Anna miért hagyott el. Régen minden egyszerű volt és tiszta. Vajon folyamatosan múlik el minden vagy egyik pillanatról a másikra… ?” - a Rossz versek időutazásra visz a főszereplő lelkén keresztül Magyarország elmúlt három évtizedébe.

Reisz Gábor önéletrajzi ihletésű filmjében foglalkozik a felnőtté válás legfontosabb kérdéseivel: megvalósíthatóak-e a vágyaink, és különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk. “Olyan filmet akartam készíteni, amelyből rá lehet ismerni a valóságra, melyben Magyarországon élünk” - mondta el Reisz Gábor, aki a Rossz versek főszereplője is egyben. 

A Rossz versek a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában készült a Filmalap támogatásával.

Reisz Gábor legutóbbi filmjét tavaly decemberben mutatták be a hazai mozik, ahol több mint 53 ezren váltottak rá jegyet. A nemzetközi premierje az A-kategóriás tallinni fesztiválon volt, majd a rangos torinói fesztiválon három zsűri díjazta, Monte-Carlo filmfesztiválján elnyerte a fődíjat. A Magyar Filmakadémia tagsága négy kategóriában tüntette ki Magyar Filmdíjjal a Rossz versek-et áprilisban.

(mnf)