A nézők már ez év végén szemtanúi lehetnek a Star Wars franchise Skywalker történetek monumentális lezárásának, és úgy tűnik, hogy a Lucasfilmnek további tervei vannak a szériával kapcsolatban.

Noha közvetlenül Az utolsó Jedik mozikba kerülése előtt a stúdió nyilvánosságra hozta, hogy Rian Johnson gyakorlatilag zöld utat kapott egy új trilógia elkészítésére. Ráadásul mára az is bizonyossá vált, hogy a Trónok harca készítői, David Benioff és D. B. Weiss is rövidesen munkához látnak egy új Star Wars filmmel kapcsolatban.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke egy friss interjúban elmondta, hogy a stúdió ennél sokkal nagyobb tervekben gondolkodik, miszerint a fenti alkotók az elkövetkező tíz évben további Star Wars produkciókon dolgoznak majd közösen.

„Fontos számunkra, hogy megőrizzük annak az eszenciáját, amit George Lucas alkotott, ugyanakkor azt gondolom, itt egy nagy lehetőség, hogy ezt az univerzumot egy másik oldaláról is megismerhessük, egy másik idősikban.”, nyilatkozta Kennedy arra a kérdésre, lehetséges-e, hogy az új filmek akár a Régi Köztársaság idejében játszódhatnak-e.

Egyelőre ugyan nincsenek további információk a lehetséges új filmekkel kapcsolatban, mindenesetre a Star Wars: Rise of Skywalker ez év decemberében érkezik a hazai mozikba.