10 érdekesség, amit tudnod kell Harrison Ford új filmjéről! (A vadon hívó szava)

Új filmmel rukkolt elő az Így neveld a sárkányodat 3 Oscar-díjra jelölt rendezője, Christopher Sanders filmje, melynek kapcsán cikkünkben 10 érdekességet gyűjöttünk össze, melyet érdemes tudnod A vadon hívó szava-val kapcsolatban.

Jack London legnépszerűbb regénye alapján készült film újra feleleveníti az elragadó szánhúzó kutya történetét. Buck kénytelen búcsút inteni a kedvencek áloméletének, amikor az éppen kitörő aranyláz idején kaliforniai otthonából kiszakítva a Yukon sivár vidékére kerül. Új világ tárul fel előtte, egy szánhúzó csapat tagjaként, majd falkavezéreként ismeretlen kalandok várnak rá, míg végül önállósodik és valódi értelmet nyer az élete.
Az így neveled a sárkányod rendezőjének legújabb filmje a legmodernebb technológiát alkalmazva teszi még valósághűbbé az állatokat.

A film főbb szerepekben olyan sztárokat láthatunk, mint Harrison Ford, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford, Dan Stevens, Wes Brown és Colin Woodell. A forgatókönyvet Michael Green szerezte.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről:

  • John Thornton karakterét Harrison Ford alakítja a filmben. Ugyanebben a szerepben láthattuk Rutger Hauert is a történet 1997-es tévés adaptációjában. A két színész a Szárnyas fejvadász című sci-fi klasszikusban egymás ellenségét játszotta.
  • Ez a film A vadon hívó szava első adaptációja, melyben az alkotók hűen ragaszkodtak a könyvbeli Buck megjelenéséhez, aki egy bernáthegyi és egy skót collie keveréke. A korábbi feldolgozások mindegyikében egy fajtiszta bernáthegyi szerepelt.
  • Buck, a bernáthegyi egy valódi kutya CGI modellje, akit a filmet megelőző munkálatok során egy kansasi állatmenhelyről fogadott örökbe a rendező, Chris Sanders felesége, Jessica Steele-Sanders.
  • A vadon hívó szava a korábban csak animációs filmeket rendező, 3 Oscar-díjra jelölt Chris Sanders első élőszereplős filmje.
  • Jack London regényéből számos adaptáció készült már Hollywoodban. Az első, azonos című film 1935-ben került a mozikba a 20th Century Pictures égisze alatt.
  • Christopher Sanders rendező és John Powell zeneszerző korábban a DreamWorks 2010-es animációs filmjén, az Így neveled a sárkányodat-on is együtt dolgozott.
  • A film forgatása 2018. szeptemberében kezdődött meg Los Angelesben.
  • A vadon hívó szava Jack London 1903-ban megjelent, azonos című regényének adaptációja.
  • A vadon hívó szava premierjét eredetileg 2019. december 25-re tűzték ki, azonban Fox megvásárlása után a Disney 2020. február 21-re halasztotta a bemutatót, hogy ne a Star Wars IX-cel egy időben kerüljön a mozikba.

 • A Box Office Pro elemzői 15-20 millió dolláros nyitóhétvégét jósoltak a filmnek.

Hazai premierdátum: 2020.02.20.