2018.07.22   szerző: hp   hozzászólások: 0

A folytatásfilmek domináltak a hétvégén, Denzel Washington akciófilmje egy kevéssel, de beelőzte Merly Streep musicaljét.

A Védelmező 2 legyűrte a Mamma Miát

Kisebb meglepetésre Denzel Washington folytatásfilmje, A védelmező 2 lett a hétvége király Észak-Amerikában. A filmre 35,8 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozizók, ami hozzávetőlegesen 1 millióval jobb teljesítmény, mint amit a 2014-es első epizód produkált az első napokban. A közönség kimondottan jól fogadta Antoine Fuqua moziját, a kritikusok azonban némileg vegyesen fogadták a produkciót, ami számokra lefordítva 51 százalékot jelent a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba mindössze 1,44 millióval maradt le az első helyről. A Universal 40 milliós nyitányt várt a filmtől, ehhez képest a musical 34,3 milliót tudott felmutatni, ez azonban még így is egészen remek teljesítmény, tekintetbe véve, hogy az első rész 8 millióval kevesebbet hozott a premierhétvégéjén. A Sose hagyjuk abba ezzel az összeggel minden idők negyedik legjobb nyitását produkáló musicalje lett, és a becslések szerint könnyedén át fogja lépni a 150 milliót az USÁ-ban. A film a nemzetközi piacokon sem okozott csalódást, így összbevételei már a 76 millió dollárt is meghaladják, ráadásul a kritikai fogadtatása sem lehet panasz. 

A dobogó harmadik helyét a Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció szerezte meg 23,1 millióval, de a Sonynak nem lehet oka a panaszra, ugyanis a franchise harmadik epizódja két hétvége után már 200 millió felett jár.

Ami a premierfilmeket illeti, az említetteken kívül az Unfriended: Dark Web című alacsony költségvetésű horror fért be a top10-be. A film 3,4 milliós bevétele a kilencedik helyre volt elegendő.

A mezőny további részében nem történt jelentős változás a múlt héthez képest. A Hangya és a Darázs három héttel a bemutatása után 353 milliónál jár, melyhez ezen a hétvégén 16,1 millióval járult hozzá. A hihetetlen család 2. az ötödik, a milliárdosok klubját erősítő Jurassic World: Bukott birodalom a hatodik, míg a Felhőkarcoló a hetedik helyen végzett.

A top10-es listát és a pontos összegeket idelent találjátok.