A zsidógyűlölő Mel Gibson elleni kiállásra szólítja fel Hollywoodot a sorozatsztár

Mel Gibson körül hosszú évek óta forrnak az indulatok, de ő ennek ellenére is köszöni szépen, jól van. A színész-rendezőről köztudottak antiszemita nézetei, amelyek miatt sokak szemében szálkának számít. Most éppen Joshua Malina emelt hangot ellene egy közleményében.

A színész írásában azt fejti ki, mennyire nem érti, hogy Hollywood hogyan veheti még egyáltalán számításba Mel Gibsont akár mint színész, akár mint rendező. A múltban tett megnyilvánulásai és kijelentései, amelyekben nyíltan támadta a zsidókat, nem merülhetnek feledésbe az évek múlásával.

Joshua Malina írásában azt elismeri, hogy Mel Gibson egy tehetséges művész, de véleménye szerint rengeteg tehetséges művész volt mellette rossz ember. Példának Roald Dahlt, Pablo Picassot és Edith Whartont hozta fel, majd hozzátette, „nekik legalább volt annyi jó ízlésük, hogy meghaljanak, így könnyebb élvezni a művészetüket.”

Joshua Malina arra szólította fel Hollywoodot, hogy ignorálja Mel Gibsont, de közben aggodalmának adott hangot, mivel úgy érzi, Hollywood valójában egyenesen támogatja a színész-rendezőt. Márpedig addig nem lehet valakit teljesen ellehetetleníteni, amíg jól fizető szerződéseket kap. Itt a színész valószínűleg arra gondolt, hogy a hírek szerint Mel Gibson nem csak visszatér a Halálos fegyver 5.-ben, de egy füst alatt a rendezői széket is ő foglalja majd el.

A színész azzal zárta mondandóját, hogy tisztában van vele, hogy írásával hamarabb fekete listára kerülhet a Warner Bros. stúdiónál mint Mel Gibson, de vállalja ennek kockázatát. De örülne, ha Hollywood magasabb rangú producerei és stúdióvezetői is kiállnának az ügy mellett, mert az azt mutatná, hogy a zsidók is számítanak.