Conrad Vernon és Greg Tiernan jóvoltából az Addams család újra visszatért a mozivászonra, ezúttal azonban a korábbiaktól merőben eltérő megvalósításban. Íme 10 tény az Addams Family – A galád családról, amit érdemes tudnod az animációs filmről! 

Csettintésre készülj! A Halloween első számú famíliája, Addamsék visszatérnek a mozivászonra első animációs vígjátékukban. A környék legfurább családja viccesen, szokatlanul és nevéhez méltó módon értelmezi újra, mit is jelent jó szomszédnak lenni.

 A produkciót Pamela Pettler, Charles Addams és Matt Lieberman forgatókönyve alapján Conrad Vernon és Greg Tiernan rendezte (Virsliparti, Fedőneve: Pipő), míg a főbb szereplők hangjait eredeti nyelven olyan sztárok kölcsönzik, mint Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Bette Midler, Allison Janney, Finn Wolfhard, Oscar Isaac és Martin Short.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Oscar Isaac rajongói számos fórumon jelezték, hogy nagyon szeretnék, ha kedvencük szinkronizálná Gomez Addams karakterét. Mivel sem a stúdiónak, sem a színésznek nem volt ellenére a dolog, végül ő kölcsönözte a karakter hangját.
  • Az Addams Family - A galád család egyik jelenetében Morticia tesz egy utalást Pennywise-ra (Stephen King: Az). Érdekesség, hogy King regényének legutóbbi adaptációjának egyik főszerepét Finn Wolfhard alakította, aki A galád családban szinkronszínészként működött közre.
  • A filmben az Addams család Westfieldbe, New Jersey-be költözik. Itt nőtt fel a film alapjául szolgáló képregény szerzője, Charles Addams is.
  • Az eredeti Addams Family képregények 1938-ban jelentek meg a The New Yorker hasábjain.
  • A film Charles Addams azonos című képregényének modernizált adaptációja.
  • Az eredeti képregények megfilmesítési jogainak megszerzése után a Universal már 2010-ben elkezdte animációs Addams Family animációs film fejlesztését. Az eredeti tervek szerint a filmet Tim Burton rendezte volna.
  • A film premierjét eredetileg 2019. október 18-ra tűzték ki, azonban a bemutató dátumát végül egy héttel korábbra hozták, hogy a film ne egyszerre kerüljön a mozikba a Demóna 2-vel.
  • Az Addams Family - A galád család filmzenéjén olyan világsztárok dolgoztak, mint Christina Aguilera, Snoop Dogg vagy a kolumbiai reggaeton szupersztárja, Karol G. Utóbbi kettő közösen jegyzi a film "Family" című betétdalát.
  • Snoop Dogg harmadik animációs filmje.
  • A család karaktertervezése közvetlenül az The Addams Family első képregény megjelenéséből származik, nem pedig a filmekben és a tévéműsorokban azóta látott sokféle adaptációkból.

Hazai premierdátum: 2019.10.31.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: