Alec Baldwin beperli saját filmjének stábját és fegyvermesterét

Alec Baldwin gondatlansággal vádolja a stábot, azt állítva, hogy ők a felelősek azért, hogy a kezébe adták azt a töltött fegyvert, amely tavaly októberben elsült és megölte a film operatőrét, Halyna Hutchinst.

A perben konkrétan megnevezik Hannah Gutierrez-Reed fegyvermestert, Dave Halls első rendezőasszisztenst, a kellékekért felelős személyt, Sarah Zachryt, valamint Seth Kenney-t a PDQ Arm & Prop cégtől, amely a lőszert és a fegyvereket szállította a forgatásra.

Baldwin azt állítja, hogy Hannah Gutierrez-Reed konkrétan elmulasztotta gondosan ellenőrizni a fegyvert vagy a fegyver töltényeit, valamint Dave Halls pedig nem ellenőrizte a fegyvert, mielőtt bejelentette volna, hogy az "hideg" (vagyis nem éles), mielőtt átadta volna neki.

A kereset azt is állítja, hogy Sarah Zachry nem teljesítette kellékmesteri feladatait, mivel nem gondoskodott a fegyverek és lőszerek biztonságáról a forgatáson.

"Ez a tragédia azért történt, mert éles töltényeket szállítottak a forgatásra és töltöttek a fegyverbe. Ez a tragédia azért történt, mert éles töltényeket szállítottak a forgatásra és töltöttek a fegyverbe, Gutierrez-Reed nem ellenőrizte gondosan a töltényeket vagy a fegyvert, Halls nem ellenőrizte gondosan a fegyvert, és mégis kijelentette, hogy a fegyver biztonságos, mielőtt átadta Baldwinnak, Zachry pedig elmulasztotta felfedni, hogy Gutierrez-Reed a forgatáson kívül felelőtlenül viselkedett, és biztonsági kockázatot jelentett a körülötte lévőkre. Baldwin nem tudott és nem is volt oka tudni ezekről a tényekről." - mondta Alec ügyvédje, Luke Nikas.

Baldwin emellett azt is állítja, hogy az ellene indított per miatt elveszítette a munkáját és más lehetőségeket.