Az Alita: A harc angyala állítólag 170 millió dollárba került, ezzel minden idők legdrágább mangaadaptációja és 2019 egyik legdrágább filmes produkciója lett.

De bár a film már ízelítőt adott a nézőknek a jövőbeli kalandokból, és a végén bemutatta Edward Nortont a titokzatos gonosztevő Nova szerepében, a dolgok nem állnak jól a folytatással kapcsolatban.

Ennek oka valószínűleg a gyenge jegybevételi eredmény volt, hiszen a kultikus eredeti költséges adaptációja világszerte alig több mint 400 millió dollárt tudott termelni - ami azt jelenti, hogy bár a film nem volt veszteséges, a jegyeladások nem voltak elég magasak ahhoz, hogy rögtön elindítsák a folytatást.

De az Alita és az Avatar producere, Jon Landau nemrég újra felélesztette a reményt, úgy tűnik, hogy Robert Rodriguez rendező és James Cameron producer is hisz még az ambiciózus sci-fi projekt folytatásában. Egy virtuális interjúban, amelyet a két nagy rendező a Variety számára készített, megerősítették, hogy tervezik egy újabb Alita-film elkészítését - és viccelődve véresküvel pecsételték meg a projektet. 

Az Alitát sosem önálló filmként, hanem kezdettől fogva trilógiaként tervezték. Még 2018-ban Robert Rodriguez rendező a Yahoo Entertainmentnek adott interjújában megemlítette, hogy összesen több mint 600 oldalnyi jegyzetet kapott James Camerontól, aki az Avatar folytatások kedvéért lemondott a projektről.

A rendező egy interjúban megemlítette az Alita jövőjével kapcsolatos elképzeléseit, amelyek messze túlmutatnak egyetlen filmnél: "A hősnővel és a világával is csak most találkoztunk, és egy következő filmmel bizonyos értelemben egy új szintre jutnánk vele együtt, ahol sok izgalmas, új világ vár felfedezésre".

Csak az idő fogja megmutatni, hogy a két rendezői nagyság mennyire gondolja komolyan a virtuális véresküt. Mindenesetre, ha az Avatar: A víz útja kasszasiker lesz, James Cameronnak lehet egy kis csörtéje az Egér Stúdióval (LOL), amelyhez az Avatar és az Alita stúdiója, a 20th Century Fox is tartozik, és amely minden bizonnyal érdekelt lenne egy hosszú távú együttműködésben a sikeres rendezővel. Talán Rodriguez és Cameron ezt a sikert felhasználhatják arra, hogy végre elindítsák a sci-fi kasszasiker folytatását.