Áll a bál az Egyiptom istenei körül, elnézést kért a rendező

'Jobban kellett volna ügyelnünk, hogy milyen bőrszínű színészeket szerződtetünk'.

A közelmúltban jött ki  Alex Proyas akció-scifijének első előzetese, mely azonnal hatalmas visszhangot váltott ki. Most nem arra gondolunk, hogy az elmúlt évek hasonló kaliberű filmjeit elnézve a szuperlátványos produkció az ítészek szerint (és a józan ész szerint is) méretes bukás lesz, hanem arra, hogy az egyiptomi szereplőket olyan színészek alakítják, mint  Gerard ButlerNikolaj Coster-Waldau, vagy Brenton Thwaites.

Proyas az elmúlt hetekben kapott is hideget-meleget, hogy mégis miként gondolhatta ezt a szereplőválogatást komolyan (hasonlón nem is olyan rég Ridley Scott is átesett az Exodus: Istenek és királyok kapcsán), így kénytelen volt reagálni az őt ért vádakra.

'Egy film castingolása bonyolult, többváltozós folyamat, de az igaz, hogy a szereplőválogatás tekintetében változatosabban kellett volna eljárnunk. Őszintén elnézést kérek azoktól, akiket a döntéseink kellemetlenül érintettek."

Hasonló tartalmú közleményt adott ki a Lionsgate is, melyben a sűrű bocsánatkérés mellett ígéretet tettek arra, hogy a jövőben sokkal figyelmesebbek lesznek.

Az Egyiptom istenei február 18-án debütál a hazai mozikban.