Az Amazon Prime Video hírhedten nagy költségvetésű A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi tévésorozata megkapta legújabb trailerét, és ez sokkal inkább a karakterekre koncentrál, köztük egy kulcsfontosságú titokzatos figurára, aki lehet, hogy Gandalf (akit a Peter Jackson-filmekben Ian McKellen alakított) fiatalabb változata. 

A történet a A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége című film előtt nagyjából ezer évvel játszódik. Még azelőtt, hogy Frodó (Elijah Wood) és társai a filmekben megtették volna az útjukat. A sorozat cselekménye a Hatalom gyűrűinek kovácsolását, a gonosztevő Szauron felemelkedését és Númenor királyságának felemelkedését és bukását mutatja be.

A szereplőgárda vegyesen tartalmaz új karaktereket - például az Ismael Cruz Cordova által alakított Arondir tündét és egy Halbrand nevű férfit, akit Charlie Vickers játszik -, valamint néhány ismerőst, például a tündék fiatalabb változatát, Galadrielt (a filmekben Cate Blanchett, a sorozatban Morfydd Clark) és Elrondot (a filmekben Hugo Weaving, a sorozatban Robert Aramayo). 

És hogy kerülhet ebbe bele a franchise híres varázslója, Gandalf? A trailerben néhány felvételt láthatunk egy titokzatos karakterről is, akit a sorozatban "Az Idegen" néven emlegetnek, és akit Daniel Weyman alakít.

Egy korábbi trailer felvételei azt mutatják, hogy lezuhan az égből, ami eléggé hangsúlyos pillanat. Mivel karaktere egy titokzatos ember az égből, nyilvánvalóan nem átlagos figura.

Tolkien meséjében Gandalf az idők kezdete óta létezik, és többféle neve is volt, mielőtt az általunk ismert Ian McKellen-figura lett volna. Tehát elég régi ahhoz, hogy a sorozat korszakában is ott lehessen - és kézenfekvő, hogy egy titokzatos, varázslatosnak tűnő idegen lehet. Ráadásul Weyman jól hozza a sovány és szakállas kinézetet.

Bár a trailer káprázatos képi anyagot tartalmaz Tolkien híres Középfölde tájairól, nem mutat semmi olyat, ami szexnek/erotikusnak tűnik. Ez azért van, mert ellentétben a sorozat konkurenciájával - a másik nagy fantasy-sorozat, amely mostanában megy adásba, az HBO Trónok harca spinoffja, a Trónok harca - Sárkányok háza - ebben a sorozatban állítólag nem lesz szex. 

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi két epizóddal debütál a Prime Videón szeptember 1-jén és 2-án (időzónától függően). 

akció | dráma | fantasy | kaland

Az Amazon Studios sorozata elsőként hozza el Középfölde másodkorának legnagyobb hőseit és legendáit. Ez az epikus történet évezredekkel A hobbit és az eredeti Gyűrűk Ura... több»