Alulteljesített a nemzetközi jegypénztáraknál a Furiosa: Történet a Mad Maxből, 75 területről 33,3 millió dollárt keresett, és az első hétvégén világszerte összesen 58,9 millió dollárt ért el.

A 168 millió dolláros gyártási költségvetéssel ez kiábrándító meglehetősen kiábrándító kezdés, írja a Variety. A film Észak-Amerikában szoros versenyben volt a Sony Garfield (május 30-tól a hazai mozikban) című filmjével, mindkét film a hétvégén 25 millió dollár körüli bevételt ért el, a Garfield viszont mostanra már 31 milliónál jár. Ez a Memorial Day hétvége az elmúlt évtizedek egyik legrosszabb bevételi eredményét mutatja.

A Furiosa aligha érheti el az elődje sikerét, a Mad Max: A harag útja sikerét, amely 380 millió dollárt hozott. A pozitív kritikák ellenére meglehetősen alacsony volt az érdeklődés a Furiosa iránt, a legjobb nemzetközi piacok közé tartozik Korea (4,5 millió dollár), Franciaország (2,6 millió dollár), az Egyesült Királyság (2,5 millió dollár), Mexikó (2,4 millió dollár) és Ausztrália (2,2 millió dollár). Az Imax 9,5 millió dollárral járult hozzá a globális összbevételhez.

A 60 millió dolláros költségvetésű Garfield világszerte 91,1 millió dollárt hozott. Nemzetközi szinten 51 piacról 14 millió dollárral a harmadik helyen végzett, és még nem mutatták be olyan kulcsfontosságú régiókban, mint Japán, Franciaország és Ausztrália. Az eddigi legjobb piacok Mexikó (17,4 millió dollár) és Németország (5,2 millió dollár).

A Disney A majmok bolygója: A birodalom nemzetközi szinten a második helyen végzett 20,6 millió dollárral 52 piacról. A négynapos hétvégén 17,1 millió dollárt keresett belföldön, globálisan pedig 294,8 millió dollárt ért el. Ezzel az év negyedik legnagyobb bevételt hozó filmje lett, bár egyelőre nem tart ott, hogy elérje elődei eredményeit.

A Furiosa már a hazai mozikban is látható.

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»