Egy bíró elutasította a Universal stúdió ellen benyújtott csoportos keresetet, amelyet két rajongó indított, amiért  Ana de Armas valójában nem szerepelt a 2019-es Yesterday című filmben.

Conor Woulfe és Peter Michael Rosza a tavaly benyújtott 5 millió dolláros keresetükben azt állították, hogy a stúdió félrevezette őket azzal, hogy Ana de Armas szerepelt a film előzetesében, a jeleneteit ugyanakkor kivágták a filmből. A The Hollywood Reporter szerint hamis reklámmal, jogalap nélküli gazdagodással és tisztességtelen verseny megsértésével vádolták a Universal-t a perben. 

Woulfe és Rosza elmondták, hogy 2022 januárjában 3,99 dollárt költöttek kölcsönzési díjra az Amazon Prime-on, kifejezetten azért, hogy olyan jeleneteket lássanak, amelyekben de Armas szerepel, akit 15 másodpercben mutattak be a Danny Boyle rendezte fantasy-vígjáték több mint háromperces trailerében.

Most Stephen Wilson amerikai kerületi bíró ejtette a vádakat azzal az indoklással, hogy a benyújtott keresetnek “nincs megalapozottsága”. A bíróság a döntéséve közölte, hogy a felperesek nem támaszkodtak az állítólagos félrevezetésre, amikor a film kölcsönzéséről és megnézéséről döntöttek.

Az Universa azzal érvelt a per során, hogy az alkotmány alapján az előzetesek a szólásszabadság védelmét élvezik. A bíró szerint a döntés arra korlátozódott, hogy egy színész vagy jelenet szerepel-e a filmben, és "semmi másra".  

70 Yesterday  (2019)

fantasy | musical | romantikus | vígjáték | zenés

A film egy felvetésre keresi a választ: mi lenne, ha a Beatles egy szempillantás alatt kitörlődne az emberiség emlékezetéből és kultúrájából, és te lennél az egyetlen, aki... több»