A Terminátor 2. - Az ítélet napja a tipikus példa arra, amikor egy önmagában is zseniális első részt sikerül a folytatással felülmúlni. De azt már kevesen tudják, hogy egy ideig egyáltalán nem volt biztos, hogy az egész összejöhet, ugyanis a főszereplő Arnold Schwarzenegger nem volt teljesen kibékülve a forgatókönyvvel.

Mint ismert, az első filmben a korábbi testépítőbajnok egy jövőből érkezett gyilkos robotot alakított, aki Sarah Connort próbálta meg elkapni, hogy ezzel megakadályozza az emberiség utolsó ellenállását a későbbi gépek elleni háborúban. A terminátor válogatás nélkül végzett bárkivel, aki az útjába került és végül csak nagy nehézségek árán sikerült megfékezni egy présgép segítségével.

A film hatalmas sikert aratott, ami nem csak Arnold Schwarzenegger, de a rendező James Cameron karrierjét is megalapozta. Nem is lehetett kérdés, hogy készülni fog folytatás, bár erre végül hét évet kellett várnia a rajongóknak. Ez idő alatt mind a színész, mind a rendező egy sor mára klasszikussá vált nagyszerű akciófilmet tett le az asztalra.

Amikor James Cameron elkészült A második rész forgatókönyvével, első dolga volt felhívni Arnold Schwarzeneggert és megbeszélni vele egy találkozót. Miután megmutatta addigra már jó barátjának a forgatókönyvet, az inkább tűnt zavarodottnak mint elhivatottnak.

Arnold Schwarzeneggernek kétségei támadtak, méghozzá a saját karakterével kapcsolatban. Azt nem értette, hogy ha egyszer ő lesz a terminátor, a T-800, aki az első filmben halomra gyilkolta az embereket, akkor hogy lehet az, hogy a folytatásban szó szerint egyetlen embert sem öl meg?!

Ez a kérdés már csak azért is tűnhetett akkoriban jogosnak részéről, mert a két film között is nagy tételben aprította az ellenséget a Kommandóban, A menekülő emberben, a Ragadozóban  a Total Recall - Az emlékmásban is. Vagyis felépített magáról egy könyörtelen akcióhős image-t, amihez képest a Terminátor 2: Az ítélet napja T-800-asa szinte már kiscserkésznek tűnik.

James Cameron végül meggyőzte a sztárt, hogy a patrióta viselkedésének fontos szerepe lesz a történetben, illetve arról is, hogy a második film még nagyobb durranás lesz az elsőnél. Végül Arnold Schwarzenegger is belátta, hogy jó lesz ez így és mennyire igazuk is lett! Arról nem is beszélve, hogy a T-800 anélkül is kőkemény és szállóigévé vált odamondásaival felejthetetlen lett, hogy bárkit is megölt volna.

Lapozzátok át a galériánkat is, készültünk a számotokra néhány ritka fotóval a film forgatásáról.

akció | sci-fi

1997. augusztus 29-én a Skynet kirobbantotta a III. világháborút, amely 3 milliárd áldozatot követelt. A túlélőknek azonban a gépek ellen is meg kell küzdeniük. A Skynet egy... több»