A várakozásnak lassan vége, hiszen tizenhárom év után megérkezik James Cameron Avatarjának folytatása, A víz útja. A napokban került sor a film londoni világpremierjére, amely után befutottak az első kritikák is.

A sajtót szabályosan elbűvölte az Avatar második része, a legtöbben a film “makulátlan” látványvilága és “határtalan” fantáziavilága. “Boldogan állíthatom, hogy az 'Avatar: A víz útja' fenomenális. Nagyobb, jobb és érzelmesebb, mint az Avatar, a film vizuálisan lélegzetelállító, zsigeri és hihetetlenül magával ragadó. A történet, a látvány, a spiritualitás, a szépség - ez a filmkészítés és a történetmesélés a maga abszolút legjobb formájában” - írja a Fandango munkatársa, Erik Davis.

“James Cameron ismét megmutatja a filmkészítőknek, hogyan kell ezt csinálni. Már ezerszer elmondtam. Soha ne kételkedjünk benne. A víz útja az, ahogyan az epikus blockbustereket kell csinálni. Érzelmes, zsigeri és olyan nagyszabású, amennyire egy filmek csak lehet” - jegyzi meg a Happy Sad Confused magazintól Josh Horowitz.

“Bíztam benne, hogy James Cameron magasra teszi a lécet az effektekkel, de ez a látványvilág észbontó. Egyik lenyűgöző képkocka pereg a másik után” - olvasható a Collider magazin szerzőjétől, Peri Nemirofftól.

Kétségtelen, hogy Cameron teret enged majd a fantázia szárnyalásának és az epikus történet kibontakozásának, hiszen A víz útja közel 3 órás játékidőt kapott, a rendező ehhez kapcsolódóan mindenképpen javasolta, hogy a nézők tartsanak szünetet. A film december tizenötödikén érkezik a hazai mozikba.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»