Az Agymanók az élen, 50 ezer néző felett a Saul fiaA kép forrása: Walt Disney Pictures

Az Agymanók letaszította az élről a Jurassic World-öt, mely így a második helyen zárt. A kém visszacsúszott a dobogó harmadik fokára.

Szoros versenyben az Agymanók lett a hétvége legnézettebb filmje. A Pixar rendkívül pozitív kritikai fogadtatásban részesült animációs filmjére 58 ezren több mint 78 millió forint értékben váltottak jegyet. A Jurassic World a premierjét követő harmadik hétvégén már nem tudta megőrizni vezető helyét, de a  Chris Pratt nevével fémjelzett blockbuster még most is 51 ezer nézőt tudott a mozikba csábítani. A film csak hazánkban 518 millió forintot kaszált. A dobogó harmadik helyét a Melissa McCarthy és Jason Statham főszereplésével készült vígjáték, A kém szerezte meg.

Bár sokat vártak tőle, a HBO nyolc évadot megélt sorozatából készített egész estés mozifilm, a Törtetők alig több mint 9 ezer nézőt érdekelt, azonban még ez is elég volt ahhoz, hogy megszerezze a hétvégi toplista negyedik helyét. A premierfilmek közül a horror műfajának megmentőjeként emlegetett Valami követ tudott beférni a Top10-es listára, de 3403 nézője csak a kilencedik helyre volt elegendő.

Továbbra is remekel Nemes Jeles László többszörös díjnyertes filmje, a Saul fia, melyre az elmúlt három hétben itthon már több mint 50 ezren váltottak jegyet.

Ami a további premierfilmeket illeti, a Jön Harold! összesen alig ezer nézőt tudott a mozikba csábítani, míg a Lány macskával című filmről nem érkeztek adatok.

A tengerentúlon is éles verseny zajlott a hétvége legnézettebb filmjének címéért, melyből az összbevételeit tekintve már az 1 milliárd dollárt is meghaladó Jurassic World került ki győztesen az Agymanók kárára. Míg előbbi 54, utóbbi 52 millió dollárral zárt. A vegyes fogadtatású Ted 2 33 millióval végzett a harmadik helyen.