Az amerikai rasszizmusról szól majd az Amerika kapitány 4?

Alighogy lezárult A Sólyom és a Tél Katonája, a Marvel szinte azonnal bejelentette, hogy elkészül az Amerika Kapitány 4.

Steve Rogers után a pajzsot Sam Wilson veszi át a történetben, és bár a film szinopszisáról egyelőre semmit sem lehet tudni, a főhőst alakító Anthony Mackie nemrégiben elmondta, hogy ő maga sokkal több afroamerikai és női karaktert szeretne látni produkcióban. A GFR belsős forrásokra hivatkozva pedig arról számolt be, hogy a sztori középponjtában a modern Amerika rasszizmusa áll majd.

Az új Amerika Kapitány tehát jó eséllyel egy sokkal fajsúlyosabb társadalmi témát feszeget majd, mint a korábbi epizódok, könnyen lehet, hogy akár még Isaiah Bradley is visszatérhet a cselekményben, esetleg az unokája, Eli csatlakozhat a Bosszúállók csapatához.

Mindezzel az is bizonyosságot nyert, hogy a franchise nem fél akár mélyebb közéleti és politikai kontextusra alapozni a sztorit, korábban a Fekete Párduc képviselte ez a vonalat, az Amerika Kapitány pedig tovább viheti azt.

Az előkészületek már javában zajlanak, így valószínűleg már csak idő kérdése, hogy több konkrétumot is kapjunk a filmről.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Hat hónappal azután, hogy a Föld lakosságának fele visszatért a halálból, Sam Wilson az amerikai légierőnek dolgozik, és egy terrorista csoportot próbál megfékezni, akik... több»