A The Last Voyage of Demeter nyomtalanul elsüllyedt a nyitóhétvégén: mindössze 6,5 millió dollárral került a hullámsírba.

A korhű horrorfilmet, amelynek középpontjában Bram Stoker Drakula című regényének az a fejezete áll, amikor a gróf koporsóját Erdélyből Angliába szállítják, a Universal forgalmazta. Ez a stúdió második próbálkozása a világ leghíresebb vámpírja körüli mitológia újjáélesztésére, mivel a tavaly tavasszal bemutatott Renfield szintén csúnyán megbukott a kasszáknál.

A közönség távol tartotta magát a filmtől, a Barbie pedig továbbra is uralta a világot. A Warner Bros. produkciója 33,7 millió dollárt keresett, és ezzel már a negyedik egymást követő héten szerezte meg az első helyet. Ezzel összességében bevétele 526,3 millió dollárra emelkedett!

A Demeter utolsó útja 45 millió dollárba került, és az Amblin, Steven Spielberg produkciós cégének újabb bukása lett. A cég a közelmúltban olyan kereskedelmi csalódásokat hozott ki, mint például a Fabelmans, ami legalább egy rakás Oscar-jelölést és pozitív kritikát kapott.

A A Fabelman család sorsát azonban egész biztosan nem fogja megismételni a The Last Voyage of the Demeter, amely a Rotten Tomatoes-on a legjobb kritikusoktól mindössze 27 százalékos értékelést kapott. Úgy tűnik, a közönség is egyetértett ezzel, a Cinema Score felmérése szerint a jegyet vásárlók egy gyenge B- osztályzatot szavaztak meg a filmnek.

Mindezek alapján a Drakula-filmek és rebootok a belátható jövőben nem igazán kelnek új életre. Az élőhalottakról szóló filmekkel ezzel szemben viszont azonban az a baj, hogy borzasztó nehéz őket kipusztítani a kínálatból.

fantasy | horror

A történet Bram Stoker klasszikus, 1897-es Drakula című regényének egyetlen fejezetén, a kapitány naplóján alapul, és az orosz Demeter nevű szkúneren játszódik, amelyet azért... több»