Az új Transformerstől Ben Affleck sci-fijéig: 6 premierfilm, amit ezen a hétvégén nézhetsz (mozi és streaming)

Az idő olyan villámléptekkel rohan előre, hogy ha egy pillanatra nem figyelünk oda, máris újra hétvége van. Ami persze tök jó, megint lehet azon gondolkozni, hogy milyen filmeket is nézzünk meg az előttünk álló napokban. Mivel a mozikban hagyományosan csütörtökön vannak az új premierek, ezért mi is most néztünk körül, hogy mit is ajánljunk nektek.

Az alábbi listán hat film szerepel. Ezek közül három ma debütál a hazai mozikban. A másik három közül kettő a Disney+-on, egy pedig a Telekom TVGO-n válik elérhetővé ezekben a napokban. A lényeg: remek új filmekkel üthetitek el az időt az előttünk álló, kissé esősnek ígérkező hétvégén!

#6

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime

Nem sokkal azután járunk, hogy Űrdongó megérkezett a Földre. A fenevadak korának története ez, amelyben az autobotok és az álcák leszármazottai, azaz a Maximálok és a... több»

A film ugyanazt az akciódús és látványos formulát hozza, amely világszerte elragadta a közönséget. A mozinézőket a 90-es évekbe röpíti, egy világkörüli kalandba az Autobotokkal, miközben behozza a Transzformerek egy teljesen új fajtáját – a Maximálokat – az Autobotok és az Álcák harcába. A filmet Steven Caple Jr. rendezte, a főszereplők Anthony Ramos és Dominique Fishback. Mától a mozikban.
#5

59 Asteroid City  (2023)

(12) (4)

dráma | romantikus | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A film egy kitalált amerikai sivatagi városban játszódik 1955-ben, ahol épp a Junior Stargazer kongresszus zajlik. Az ország minden részéből érkező diákok és szülők gyűlnek... több»

Wes Anderson új filmje egy fiktív amerikai sivatagi városban játszódik 1955 körül. Ide szervezték meg az ifjúsági csillagász/űrkadét kongresszust, hogy összehozza egy kis baráti és tudományos versengésre a diákokat és a szülőket szerte az országból. Ám a rendezvény programját olyan események szakítják félbe látványosan, amelyek megváltoztathatják a világtörténelmet. Mától a mozikban.
#4

54 Konstrukció  (2023)

(5) (6)

akció | misztikus | thriller

Danny Rourke (Ben Affleck) rendőrnyomozót egy folyamatban lévő rablásról riasztják. Amikor a helyszínre érkezik, szabályosan sokkja őt, hogy a bankban olyan nyomra bukkan, amely... több»

Danny Rourke nyomozó minden követ megközgat, hogy ráleljen eltűnt lányára, s közben egy egyre szövevényesebb bűntény súlya is ránehezedik. Egy a realitást meghazudtoló bankrablás ügyében nyomoz, ami végül arra készteti, hogy megkérdőjelezzen minden alapvető dolgot, amit a világról és a benne élőkről hitt. A sokat tudó médiummal, Diana Cruzzal az oldalán Rourke egyszerre lesz üldöző és üldözött; ellenlábasa pedig az a férfi, akiről úgy véli, gyermeke megtalálásának kulcsát jelenti – amit végül kiderít, az viszont minden várakozását felülmúlja. Mától a mozikban.
#3

77 Avatar: A víz útja  (2022)

(41) (11)

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Disney+ | Telekom TVGO

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»

A film több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást. Már nézhető a Disney+-on.
#2

78 Volt egyszer egy nyár  (2022)

(3) (11)

dráma

Cinego | HBO Max | Telekom TVGO

Sophie elgondolkodik az apjával együtt töltött nyaraláson, amely ugyan húsz évvel ezelőtt történt, azonban a lányt még mindig nosztalgiával tölti el. A kézi kamerával... több»

Sophie az apjával töltött gyerekkori nyaralás közös élményeire gondol vissza, amikor azt érezte boldog volt. Húsz évvel később a zűrzavaros emlékek és a képzelt emlékek közepette próbál rájönni, milyen is valójában az a férfi, aki az édesapja. Mától a Telekom TVGO-n.
#1

dráma | életrajzi | történelmi

Disney+

A Flamin' Hot Richard Montañez, a Frito Lay gondnokának története, aki mexikói-amerikai származását és neveltetését felhasználva a Flamin' Hot Cheetosból olyan snacket... több»

A Flamin' Hot Richard Montañez, a Frito Lay gondnokának története, aki mexikói-amerikai származását és neveltetését felhasználva a Flamin' Hot Cheetosból olyan snacket készített, amely felforgatta az élelmiszeripart, és globális jelenséggé vált. Premier június 9-én a Disney+-on.