Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Volt egyszer egy nyár (2022)

Aftersun
Filmadatlap
 
15
Szereplők
3
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Paul Mescal
Frankie Corio
Frankie Corio
Frankie Corio
Paul Mescal
Frankie Corio
Paul Mescal
Paul Mescal
Frankie Corio
Paul Mescal
Frankie Corio
Paul Mescal
Frankie Corio
Paul Mescal
Paul Mescal
Frankie Corio

Videók (2)

 
vdfvldmflvmdf   2023. 03. 10.

legújabb vélemény

0

Nagyon erős hangulatú film, véleményem szerint az egyik legerősebb alkotás, amit az idén kaptunk. Nem könnyű megemészteni, kell egy kis türelem hozzá, de szerintem abszolút megéri.

 
kabel   2023. 01. 10.

0
Az Aftersun az a film, ami kevés dolgot mutat, mégis sokról szól

A felszínen egy elvált apuka Törökországba viszi a 11 éves lányát nyaralni. Interakcióikból kiderül, hogy pénzügyileg nincs minden a legnagyobb rendben, de az apuka megpróbál minden szinten boldogságot sugározni. Lánya pedig a tiniket és a nála idősebbeket figyeli, apjával ellentétben ő alig várja, hogy idősebb legyen. A film apró interakciók sorozata, melyben a kamera karakterekhez való közelsége határoz meg mindent. A filmnek ugyanis van egy eggyel mélyebb vonala, emiatt bizonytalanná válik, mit nézünk egyáltalán. Az Aftersun az A24 egyik jobbik filmje közé tartozik, a színészi játék kiváló, a gyerekszínészek is hihetőek és valóságosak. A képi világa, bár nem olyan erős, az operatőri munka második megnézésre is tartogat pár apróbb érdekességet.

 
Gyula   2023. 03. 09.

0

Őszintén szólva nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, de összességében tetszett. Nekem az alakítások egy kicsit erőltetettek voltak, de ettől függetlenül remek filmnek gondolom.

A film összbevétele 680 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 20 366 025 forintot termelt. A hazai mozik összesen 10 288 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A korai meghallgatási folyamat Frankie Corio (Sophie) számára abból állt, hogy a családjával végzett mindennapi feladatokat és tevékenységeket felvették, mielőtt egy személyes meghallgatáson részt vett volna.

(csd)
 

Charlotte Wells egy korábbi interjúban elmondta, hogy a két hetes próbaidőszak alatt, amelyet a stáb Törökországban töltött, kétszer olvasták át a forgatókönyvet, csak Wells, Paul Mescal (Calum) és Frankie Corio (Sophie) volt jelen. Wells azt is hozzátette, hogy ezek a forgatókönyvek szándékosan nem tartalmaztak olyan jeleneteket, amelyeket Mescal egyedül játszik, és amelyek részletesen foglalkoznak a depresszióval, amelyben Calum szenved, így Corio alakítása naiv volt ezekkel a tényekkel szemben, ahogy Sophie is az.

(csd)
 

Paul Mescal (Calum) valójában ír, a filmben pedig skót akcentussal beszél.

(csd)
 

A filmet Törökországban forgatták.

(csd)
 

A film cselekménye részben Charlotte Wells személyes élményein alapul, egy olyan nyaraláson, amelyen édesapjával vett részt gyerekkorában.

(csd)
 
Az idei Oscar nem is annyira titkos favoritja gyengéd film a depresszióról, és a hiábavaló vágyról, hogy megfejtsük a szüleinket. több»
 
A Volt egyszer egy nyár (Aftersun) nüanszoltan veti össze az emlékeket és a valóságot, az eredmény pedig egy csodálatos, megható, magával ragadó alkotás, ami lassan, de biztosan kúszik a lelkedbe. több»
 
Egy teljesen átlagos apa-lánya nyaralás, aminek pillanatai örökérvényűvé változnak az emlékezés és a mozi hatalma révén. több»