Az utóbbi évek legrosszabb(?) filmje hasít a Netflixen

Bár ez a 2000-es évek elején szinte elképzelhetetlen volt, ma már az animációs filmekkel is lehet orbitálisan nagyot bukni. Jó példa erre a 2017-ben bemutatott Az Emoji-film is, amely hiába indult az egyik legbiztosabb kategóriában és hiába dolgozta fel hétköznapjaink egyik legjellegzetesebb jelenségét, mind a kasszáknál, mind a kritikusok előtt elhasalt. És mégis… most mindenki ezt nézi itthon a Netflixen!

Az Emoji-film története – dobpergés – az Emojikról szól. Azokról a pici, többnyire sárga, vigyorgó (vagy mérges, szomorú, szerelmes stb.) kis arcocskákról, amelyek a legtöbb netes, szövegalapú beszélgetés szerves részét képezik. Mert egészen máshogy fest egy rossz vélemény is, ha mögé biggyesztünk egy vigyort.

A film tehát hiába tűnt úgy, hogy biztosra megy, végül olyannyira rossznak bizonyult, hogy villámgyorsan bekerült az IMDB valaha volt legrosszabb filmjei közé is, a Rotten Tomatoes oldalán 7 százalékon áll, míg a MetaCriticnél 12 százalékon. Ehhez képest nálunk, a Mafab olvasói egészen elnézőek voltak vele, hiszen 49 százalékon áll 307 szavazat alapján.

Egy szó mint száz, Az Emoji-film nem épp úgy vonult be a filmes történelembe, ahogy azt a készítői szerették volna. És mégis, most épp ez a sláger a Netflixen, legalábbis a hazai nézők körében. Az okokat nehéz lenne megfejteni, hogy miért éppen most kapták fel a magyar nézők a filmet, de tény, hogy jelenleg valósággal hasít a nézettségi listákon, ahol most épp az 7.  helyet foglalja el. Olyan egyébként sikeres mozikat utasított maga mögé, mint a Fehér zaj vagy a Matilda – A musical.

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

A történet szerint az okostelefonok applikációi mögött egy teljes világ húzódik meg, mely az Emojiknak ad otthont. Ebben a világban egy emojinak csak egy arckifejezése van, ez... több»