Miguel Sapochnik, a Sárkányok háza showrunnere távozott a produkciótól.

A hírt az HBO közölte a nyilvánossággal, amelyet a The Post magazin adott közre. Mint kiderült Sapochnik csupán meghatározott időre szerződött a csatornához és egyúttal a projekthez is.

“Megtiszteltetés és kiváltság volt számomra az elmúlt néhány évben a Trónok harca univerzumában dolgozni. Az elmúlt két évet pedig a Sárkányok háza csodálatos szereplőgárdájával és stábjával tölthettem együtt. Nagyon büszke vagyok arra, amit az első évadban sikerült összehoznunk, továbbá nagyon örülök a nézők lelkes reakcióira” - írja Sapochnik egy nyilatkozatban.

“Hihetetlenül nehéz volt a döntés, hogy továbblépjek, de tudom, hogy ez a helyes döntés számomra, személyesen és szakmailag is” - teszi hozzá Sapochnik. A stafétát Ryan Condal veszi át, illetve visszatér Alan Taylor is, aki az eredeti Trónok harca szérián is dolgozott rendezőként.

“Öröm és megtiszteltetés visszatérni az HBO-hoz, elmerülni a Targaryenek világában, és alig várom, hogy szorosan együtt dolgozhassak Ryannel” - írja Taylor a nyiatkozatában.

“Miguel Sapochnik csodálatos munkát végzett a Sárkányok ház' első évadán, megteremtve annak jellegzetes megjelenését és hangulatát. Ez a sorozat egyszerűen nem jöhetett volna létre úgy, ahogyan nélküle. Bár szerettük volna, ha Miguel ugyanebben a szerepkörben folytatja, nagyon örülünk, hogy ebben az új kreatív minőségben is folyamatosan együttműködik velünk. Ami a jövőt illeti, Alan Taylorral évtizedes kapcsolatunk van, és nagyon örülünk, hogy csatlakozik Ryanhez és a tehetséges csapat többi tagjához” - írja a továbbiakban az HBO.

A csatorna pénteken azt is közölte a nyilvánossággal, hogy a Sárkányok háza első epizódját közel 20 millióan látták, amely az eddigi legerősebb debütálásnak bizonyult.