Mielőtt Sandra Bullock Oscart nyert volna, számos vígjátékot és akciófilmet vitt sikerre, melyek közül talán a legemlékezetesebb a 2000-ben bemutatott Beépített szépség volt, mely több mint 200 milliót kaszált világszerte, ami még manapság is bőven erős bevételt jelent egy ilyen, relatíve alacsony költségvetésből, eredeti ötlet alapján forgatott vígjátéktól. Bár a Donald Petrie rendezésében bemutatott film máig sokak kedvence, azt talán kevesebben tudják, hogy a története évekkel később valósággá vált. Hogy lesz egy beépített renderőből szépségkirálynő? Kult rovatunk új cikkében ennek a történetnek jártunk utána.

A Sandra BullockMichael CaineWilliam ShatnerCandice Bergen és Benjamin Bratt nevével fémjelzett Beépített szépség főszereplője egy kőkemény, szabad szájú zsaru volt, akinek alaposan meggyűlt a baja, hogy a rosszfiúk lekapcsolása érdekében beépüljön a szépségkirálynő jelöltek közé. Mostani történetünk főhőse ennyire azért nem volt különc, de az ő dolga sem volt egyszerű.

Robyn Morrison drogbandák és pedofilok ügyében nyomozott tíz éves rendőri pályafutása során, azonban miután ő lett Mrs Galaxy UK, úgy döntött, inkább a szépségversenyek világában próbál érvényesülni a jövőben.

A kétgyermekes anya persze maga is nagyon meglepődött, amikor őt kiáltották ki győztesnek.

"Egyszerűen nem hittem el, hogy megnyertem a szépségkirálynő választást. Kicsit bizonytalan is voltam az indulás kapcsán, elvégre anya vagyok. De aztán arra gondoltam, hogy üsse kő, teszek egy próbát, jól érzem magam és ötven fontért vettem egy ruhát a TK Max-ben meg egy bikinit a Nextből. Más nők több ezret költöttek a ruháikra, és nagyon komolyan vették. Az emberek azt feltételezik, hogy azok a nők, akik beneveznek egy ilyen versenyre, üresfejű libák, de azt bizton állíthatom, hogy én nem ilyen vagyok. Ez nem valami olyan dolog, amiben lett volna tapasztalatom, most viszont Amerikába megyek, mivel győztem" - mondta el Robyn egy 2012-es interjújában.

A rendőrből lett szépségkirálynő a középiskola után, ahol táncot és drámát tanult, 18 évesen lépett be a rendőrség kötelékébe. Néhány év szolgálat után beépített zsaru lett Cabramattában, Sydney-ben, melyet veszélyes vietnami bandák uraltak. Szerepet játszani nem okozott számára problémát, ugyanis korábban két évig alakított nyomozót egy ausztrál szappanoperában. Később az Egyesült Királyságba költözött, ahol szintén fedett ügynökként épült be ezúttal drogdílerek és a prostituáltak világába.

Pályájának talán legmeredekebb története az volt, amikor rendőrök csaptak le rá, miközben heroint próbált venni, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy egy kollégával van dolguk. Robyn verekedésbe keveredett velük, mely során két fogát kirúgták.

"Büszke vagyok a rendőri múltamra, évekig fáradhatatlanul dolgoztam, hogy drogmentesen és biztonságban tartsam az utcákat. Átéltem néhány szörnyű dolgot, de ezek a dolgok nem kísértenek, nem traumatizáltak, és egyáltalán nincs bennem megbánás."

Miután évekig dolgozott fedett rendőrként, átkerült a gyermekvédelemhez, ahol pedofilok után nyomozott. Ezt az életet azonban mára végérvényesen maga mögött hagyta.