Figyelemfelkeltő kedvcsinálóval rukkolt elő a Sony.

Rejtélyes előzetes jelent meg a Sony YouTube csatornáján, mely a "This means something" címet (Ez jelent valamit) kapta, és melyet idelent tudtok megnézni. A Harmadik típusú találkozások rajongói között azonnal megkezdődött a találgatás, hogy folytatásról, re-release-ről, vagy az eredeti digitálisan felújított változatáról van-e szó. Az EW is utánajárt a dolognak, az információik szerint a film 40 éves évfordulóján a Sony világszerte újra elhozza a mozikba a kultikus sci-fit. A videó végén a WeAreStillNotAlone.com weblap címe jelenik meg, mely felkínálja a feliratkozást az UFO-észlelések hírlevelére.

A videó címe (This means something) a film egyik ikonikus idézete, mely a Richard Dreyfuss által alakított Roy Neary szájából hangzott el.

A Harmadik típusú találkozások törénete szerint egy amerikai kisváros lakóinak életét rejtélyes, azonosítatlan repülő tárgyak érkezése zavarja meg. Akik kapcsolatba kerültek a világűrből érkező idegenekkel, furcsán kezdenek viselkedni. Eközben egy kutatócsoport a világszerte felbukkanó, idegen eredetűnek tűnő jelenségek titkát kutatva úgy tűnik, rátalált valamire.

Arról, hogy mikor kerülhet újra a mozikba Steven Spielberg filmje, egyelőre nincsenek információk, azonban mivel a 40. évforduló november 16-án lesz, így a legnagyobb valószínűség szerint e dátum közelébe fogja időzíteni a Sony a premiert.