Benedict Cumberbatch megnősül, de kicsoda Sophie Hunter?A kép forrása: Photo © StudioCanal

Benedict Cumberbatch a The Times egyik apróhirdetésében tudatta a világgal, hogy eljegyezte Sophie Huntert. Azt már egy jó ideje tudni lehetett, hogy a színész nem magányosan tölti hétköznapjait, azonban barátnője kilétéről sokáig csak találgatott a bulvársajtó. Cumberbatch és Hunter románca végül szeptemberben lepleződött le.  

A 36 éves színésznő és többszörös díjnyertes színházrendező az oxfordi egyetem francia és angol szakán végzett, majd a párizsi Jacque Lecoq-on folytatott színházi tanulmányokat. Turner pályája kezdetén számos filmben feltűnt a mozivásznon és a televíziók képernyőin egyaránt (Kisvárosi gyilkosságok, Hiúság vására). 2004-ben már David Tennant mellett láthattunk a Traffic Warden című rövidfilmben. A színésznő és Cumberbatch a 2009-es Burlesque Fairytales című film forgatásán ismerkedett meg, melyben Huntert Annabel Blythe-Smith szerepében láthattuk. Bár alakításai figyelemre méltóak voltak, az átütő sikereket rendezőként érte el. 2007-ben a Samuel Beckett-díjat vehette át a The Terrific Electric című színdarab rendezéséért, majd színpadra állította Ernest Shackleton antarktiszi expedícióját. 2011-ben több operát is rendezett, köztük a szintén nagy kritikai sikernek örvendő The Rape of Lucretciát is. Turner ezen felül tehetséges zongorista és énekes. 2005-ben adta ki első, francia nyelvű albumát The Isis Procjet címmel.

Cumberbatch előző barátnője a designer Anna Jones volt, azonban kapcsolatuk 2012-ben szakítással végződött. Korábban több évig alkotott egy párt az Egy kis gubanc színésznőjével, -vel, akivel még az egyetemen ismerkedett meg.

Bendedict Cumberbatch következő filmje, az életrajzi Kódjátszma 2015 február közepén kerül a magyar mozikba. Az Alan Turing életét feldolgozó dráma főszerepét játszó színészt az idei Oscar-gála egyik nagy esélyesének tartják. A közelmúltban derült ki, hogy Cumberbatch is beáll a Marvel szuperhősei közé, ugyanis ő fogja játszani a 2016-ban bemutatásra kerülő Doktor Strange főszerepét.