Bill Murray és Eddie Murphy Batman-filmje, amiről még soha nem hallottál

Michael Keaton, Christian Bale, Ben Affleck, Robert Pattinson. A teljesség igénye nélkül eddig ők játszották el Batmant a mozivásznon, de bizony még jóval Michael Keaton debütálása előtt is voltak már próbálkozások arra, hogy a leghíresebb DC-hőst mozivászonra vigyék. Méghozzá Ivan Reitmannek voltak ilyen tervei.

És, ha Ivan Reitman gondolkozott egy filmben, akkor abból nem hiányozhatott Bill Murray sem! Bár ezt most elsőre fura még csak elképzelni is, de valóban így történt. A néhány hete elhunyt rendezőben még a ’80-as évek legelején ötlött fel egy Batman-mozi ötlete. Azt ugyan nem tudni, hogy ez mennyire volt kidolgozott ötlet és mennyire csak egy futó gondolat, de azt igen, hogy két színészt is megkeresett vele.

Az egyik Bill Murray volt, míg a másik a Hollywoodban a szárnyait akkor még éppen csak bontogató Eddie Murphy, aki előtte már standup komikusként letette a névjegyét.

Amit tudni lehet, hogy mikor Ivan Reitman feldobta neki az ötletet, ő azonnal rávágta, hogy igen, ez kell neki, ő akar lenni Batman. Igen ám, csakhogy Bill Murray, aki ekkor már azért jóval előrébb járt nem csak a korban, de a filmes karrierjében is, szintén erre a szerepre pályázott. Saját bevallása szerint mindketten jól mutattak volna lilában (ami elvileg Batman színe lett volna), de saját magát inkább érezte volna zöld-pirosban Mikulás manójának, mintsem Robinnak. És különben sem akart 30 évesen szárnysegédet játszani senki alatt.

Valószínűleg Ivan Reitman Batman-mozija nem kimondottan a két színészen úszott el. Viszont a hős rajongóinak így még közel tíz évet kellett várnia, hogy végül egy emlékezetes filmben először nézhessék meg a moziban, amint felveszi a harcot Jokerrel.