89 Rocky  (1976)

Sylvester Stallone már korábban is elmondta, hogy egy új Rocky-filmet tervez, de most a stúdió is rábólintott a projektre. A félreértések elkerülése véget, nem a Creed 3-ról, hanem egy teljesen különálló sztoriról lenne szó.

Vadonatúj Rocky szólófilmmel jelentkezhet Stallone, Hollywood támogatása már megvan hozzá. Sőt, a színész-rendező már azt is elmondta, hogy miről szólna a történet, mely mögött jogosan érezhettek aktuálpolitikát is.
A cselekmény egy illegális bevándorló bokszoló köré épül majd, aki barátságot köt a visszavonult edzővel, Rockyval. Mikor a férfit deportálják, Rocky úgy dönt, vele tart a hazájába, derült ki a színész a Varietynek adott interjújából.

Stallone 1976-ban alakította Rocky Balboát a mozivásznon, és azonnal óriási sikert aratott. A mindössze 1 millióból készült produkció végül 225 millió dollárt kaszált, így természetesen nem maradhattak el a folytatások sem. 1990-ban a Rocky V-tel szakadt meg a széria, majd 2006-ban jött a Rocky Balboa, kilenc évvel később pedig Ryan Coogler filmje, a Creed, melyben hősünk már Apollo Creed fiának (Michael B. Jordan) edzőjeként tért vissza a szorítóba. Stallone alakítása Golden Globe-díjat ért, tavaly pedig megérkezett a szintén remek kritikai és nézői fogadtatású Creed II., melyben Dolph Lundgren is visszatért a franchise-hoz.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba az újabb Rocky szólófilm, egyelőre nincsenek információk.