'B*szd meg az Avatart,' üvöltötték James Cameronra, aki a középső ujjával válaszolt (videó)

James Cameront rajtakapták, amint beint a rajongóknak, akik kifütyülték, mert nem osztott autogramot.

Miután a híres rendező szombaton Los Angelesben részt vett új filmje, az Avatar: A víz útja vetítésén, nem volt hajlandó megállni az autogramot kérő rajongók tömege előtt a WGA épületénél. A 68 éves Cameron elszáguldott az őt dedikálásra kérők csoportja mellett, aminek hatására a tömeg ellene fordult és kiabált.

"F-k Avatar" - kiabálta egy ember, miközben Cameront egy fekete autóhoz kísérték testőrei. Amikor a gúnyolódás folytatódott, a Titanic filmrendezője kissé lehúzta a sötétített ablakot, hogy bemutassa középső ujját.

A rajongók megoszlottak az interakciót illetően, egyesek "bunkónak" és "idegesítőnek" titulálták. Mások "legendának" nevezték a rendezőt, és azt állították, hogy az őt kifütyülők nem igazi rajongók.

"Ők hamis rajongók voltak, akik 100%-ban készen állnak arra, hogy újra eladják a dedikált cuccokat. Ezt bizonyítja az is, ahogyan kínosan reagáltak a visszautasítására. Jimnek igaza volt, hogy figyelmen kívül hagyta őket, legyünk komolyak" - írta valaki a Twitteren.

Egy másik tweetelő így szólt hozzá: "Teljes joga van ahhoz, hogy ne adjon autogramot. Mégis kik ezek az úgynevezett jogosult rajongók, akik szerint rendben van, hogy kifütyülik őt, ha nem ad autogramot ? Akkor ők tényleg a rajongói? Vagy csak el akarják adni az autogramját és csak dühösek rá, hogy nem jött össze nekik."

Más kommentelők azt mondták, hogy nem lepte meg őket a filmes tette: "Őszintén szólva, akárhányszor látok valamit James Cameronról a neten, az vagy arról szól, hogy nárcisztikus vagy általában rossz ember, mégis az emberek védik a tetteit, mert nagyszerű filmeket készít" - írta egy Twitter-felhasználó.

Cameron nemrég elárulta, hogy a régóta várt Avatar folytatása a személyes küzdelmeiben gyökerezik: "Arra gondoltam, hogy művészileg feldolgozok egy csomó olyan dolgot, amin öt gyerek szülőjeként keresztülmentem" - mondta Cameron a múlt héten a Hollywood Reporternek - "Az átfogó gondolat az, hogy a család az erőd. Ez a legnagyobb gyengeségünk és a legnagyobb erőnk. Arra gondoltam, hogy 'Ezt meg tudom írni a pokolba is. Tudom, milyen érzés a seggfej apának lenni."

Cameron jelenlegi párja, Suzy Amis a rendező ötödik felesége. A párnak három tinédzser lánya van, és 2020-ban örökbe fogadtak egy negyedik gyermeket. Az Oscar-díjas színésznek egy 29 éves lánya is van volt feleségétől, Linda Hamiltontól. 

Legújabb filmje, amelynek elkészítése több mint 350 millió dollárba került, a 2009-ben bemutatott eredeti Avatar régóta várt folytatása.