Cameron Diaz és a Transformers 4 is Arany Málna-díjasA kép forrása: 20th Century Fox / Barry Wetcher

A hagyományoknak megfelelően az Oscar előestéjén 35. alkalommal osztották ki az Arany Málna díjakat a legrosszabb filmes teljesítményekért. Cameron Diaz és Kirk Cameron mellett a Transformers: A kihalás kora sem maradt "díj" nélkül.  

A közel ezer tagot számláló bizottság, melynek tagjai közé bárki regisztrálhat néhány dollárért, a tavalyi év után idén sem egy agyonhype-olt produkciót tüntetett ki a figyelmével. Tarolt a Saving Christmas, a film rendezője és főszereplője, Kirk Cameron négy díjat kapott. A film elvitte a legrosszabb forgatókönyv, a legrosszabb produkció, a legrosszabb színészi teljesítmény és a legrosszabb duó díját is. Nem csoda, hogy hazánkban be sem mutatták a filmet, szinte kivétel nélkül az összes releváns külföldi portálon nulla ponton, illetve százalékon áll a megítélése.

Cameron Diaz (A csajok bosszúja, Szexvideó, Annie) három jelöléséből mindössze egyet váltott díjra, ő lett a legrosszabb színésznő. A legrosszabb remake díját pedig az Annie vihette haza.

Kétségbe vonható filmművészeti értékével három díjat érdemelt ki a Transformers: A kihalás kora. A legrosszabb mellékszereplőnő Megan Fox, a legrosszabb mellékszereplő Kelsey Grammer lett, a legrosszabb rendező díját pedig Michael Baynek ítélte oda a bizottság.  

Rendhagyó módon idén először osztották ki Redeemer Awardot, mely olyan hírességnek jár, aki korábban már kapott Arany Málnát, azonban újból kiérdemelte a bizalmat. Az elismerést első alkalommal Ben Affleck (Az Argo-akció, Holtodiglan) kapta.