Carrie Fisher és Mark Hamill is visszatér a Star Wars IX-ben

A Lucasfilm végre nyilvánosságra hozta a Star Wars: Skywalker kora stáblistáját, mindössze napokkal a film forgatása előtt, ami hivatalosan augusztus 1-én kezdődik.

A stáblista egy része nem újdonság vagy meglepetés senkinek, hiszen  J.J. Abrams rendez, George Lucas besegít a forgatókönyvbe, és visszatérnek a már jól ismert szereplőink, mint  Daisy RidleyAdam DriverOscar IsaacJohn Boyega vagy Lupita Nyong'o, hogy végre pontot tegyenek a Disney-éra, és valószínűleg az egész saga végére.

Ám a lista érdekes meglepetéseket is tartogat: feltűnik a filmben Billy Dee Williams is Landoként, illetve nem maradunk Skywalkerek nélkül: Mark Hamillnek és Carrie Fishernek is fontos szerep jut majd a filmben. Luke valószínűleg szellemként tér vissza, hogy tanácsaival Reyt segítse – vagy épp ellenkezőleg, Kylo Ren megzavarására. A stúdió simán titokban tarthatta volna Luke újbóli felbukkanását, ahogy például Yodáét az előző részben, de valamiért fontosnak látták közölni ezt a közönséggel.

Ami viszont sokkal izgalmasabb kérdés, az Leia szerepe a filmben. Bár a Lucasfilm és Disney is előszeretettel titkolózik, ha a készülő filmek történetéről van szó, a rendező annyit elárult, hogy Fisher váratlan halála igen nehéz helyzetbe hozta, hiszen Leiának eredetileg központi szerepet kellett volna a 9. epizódban betölteni, hiszen akkor már sem Solo, sem Luke nem él. Ám a karakter és a színésznő nélkül egész egyszerűen nem találtak olyan megoldást vagy történetlezárást, amely kielégítő lett volna, így bármennyire meglepő, de a színésznő fel fog tűnni az utolsó filmben.

Mindehhez az alkotók természetesen a legmélyebb tisztelettel állnak, így sem dublőrt, sem CGI-t nem használnak majd, hanem az előző részből kimaradt és kivágott jelenetek felvételeit használják majd fel Leia újraalkotására. Ehhez természetesen a színésznő lányának beleegyezését kellett kérniük, aki végül áldását adta a dologra – így Leia Organa a vágóknak köszönhető bravúrokon keresztül fog visszatérni a galaxisba.

Mivel az ő fia a film főgonosza, és ő a maroknyi ellenálló vezére is, akik igencsak szorult helyzetben vannak, nagy szükség van egy olyan szereplőre, aki képes higgadt maradni a legforróbb helyzetekben is. Hogy Abrams hogyan alakítja majd a Star Wars-saga végét jelentő filmet, azt még csak ő tudja – nekünk 2019 decemberében lesz majd alkalmunk eldönteni, jó munkát végzett-e.