Cenzúrázták a Disney első LGBT karakterét az oroszok

A Pixarnál mindig is törekedtek arra, hogy animációs filmjeikben valami újat mutassanak vagy épp mélyebb társadalmi üzenetet közvetítsenek. Nincs ez másként a hamarosan mozikba érkező Előre című mesével sem.

Oroszországban már bemutatásra került az animáció, ám nagyon úgy tűnik, hogy egy jelenet máris a cenzúra áldozatául esett, számolt be minderről a KinoPoisk portál. A szinkronizált változatban ugyanis kivágták azt a részt, amelyben feltételezhetően egy homoszexuális karakter látható.

Nem ez az első eset, hogy az LMBTQ tematikát stigmatizálnak Oroszországban, hiszen korábban a Rocketman-ből is közel 5 percnyi anyagot vágtak ki a cenzorok egyszerűen „meleg propagandára” hivatkozva.

Az Előre története szerint két tizenzéves elf, Ian és Barley a varázslat segítségével lehetőséget kapnak, hogy egy nap erejéig visszahozzák elhunyt édesapjukat, ám valami balul sül el, így mindössze az apa lábait sikerül megidézniük.

Az Előre karaktereinek olyan sztárok kölcsönözték a hangjukat, mint Tom Holland és Chris Pratt, a hazai bemutatóra pedig nem kell már sokat várni, hiszen a film március 5-én érkezik a mozikba.