FRISSÍTVE: Chris Hemsworth épp a Határtalanul forgatásán dolgozott, amikor megtudta, hogy genetikailag hajlamos az Alzheimer-kórra. A színész visszavonul egy időre.

A színész a Vanity Fairnek adott, csütörtökön megjelent interjúban beszélt minderről. “A legtöbben szeretnénk elkerülni, hogy valaha is a halálról kelljen beszélnünk, majd ahogy váratlanul azt mondják, hogy néhány nagy mutató valóban egy ilyen útra mutat, ami meg fog történni, a valóság belénk ivódik, ez pedig saját halandóságod” - mondta Hemsworth.

Hemsworth DNS-ében az APOE4 gén két példánya található, így nyolcszor-tízszer nagyobb valószínűséggel alakul ki a betegség, amely szellemi leépüléssel jár. A színész ehhez kapcsolódóan hozzátette, hogy nagyapjánál is diagnosztizálták a kórt.

Hemsworth mostanában egyébként jobban megválogatja a szerepeit, hogy több időt tölthessen családjával, illetve azt is fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy mindent megtesz, hogy felvegye a küzdelmet a demenciával szemben.

“Hálás vagyok, hogy a fegyvertáramban vannak olyan eszközök, amelyekkel a lehető legjobban fel tudok készülni, és meg tudom akadályozni, hogy a dolgok ilyen módon történjenek. A megelőző lépések előnye, hogy kihatással van az egész további életedre” - tette hozzá a színész.

"Ez nem olyan, mintha a kezembe adták volna a felmondásomat" - mondta, hozzátéve, hogy "ez tényleg kiváltott bennem valamit, hogy egy kis szabadságot akarok kivenni, és mióta befejeztük a sorozatot, befejeztem azokat a dolgokat, amelyekre leszerződtem".

"Most, amikor a héten befejezem ezt a turnét, hazamegyek, és egy jó nagy darabig szabadságot veszek ki, és csak egyszerűsítek. A gyerekekkel és a feleségemmel leszek" - zárta.

dokumentum | kaland

A hosszabb és egészségesebb élet elérésének más módja: regenerálódás a sérülésekből, az erő maximalizálása, az ellenállóképesség növelése, a test sokkolása, az... több»