Clint Eastwood: Az Amerikai mesterlövész háborúellenesA kép forrása: Warner Bros. Pictures

Eddig már sok nézőpontot hallottunk, végre Clint Eastwood is megosztotta a sajátját.

Az egész világot meghódította a Bradley Cooper főszereplésével készült Amerikai mesterlövész, mely alig két hete a legmagasabb bevételű 2014-es filmmé lépett elő az Egyesült Államokban. A produkciót sokan csak egy propaganda filmnek tartják, ami ráadásul támogatja a háborút, igaz, ellenkező véleményből is jutott, de arányaiban a két tábor nagyon megoszlott az előbbiek javára.

Eastwood eddig nem igazán szólalt meg a témával kapcsolatban, azonban a rendező a Loyala Marymount University School of Film and TV-n tartott fúromon azt állította, hogy az Amerikai mesterlövész háborúellenes üzenetet hordoz.

“Úgy gondolom, hogy jól esett a veteránoknak az, ahogy a film bemutatta, min mennek keresztül ők, feleségeik és családjai. Jól szemlélteti a stresszt, melynek ki vannak téve. Úgy vélem, hogy ez összességében egyfajta háborúellenes üzenetet közvetít” - mondta. “Számos háborús filmet készítettem, mert telítve vannak drámával és konfliktussal. De részt venni egy háborúban... az egy olyan dolog, amit nagyon át kéne gondolni, ha már odáig jut a dolog. Az önvédelem minden nemzetnek fontos, de én egyszerűen csak nem szeretem látni. Bizonyos okokból, mondjuk praktikus okokból nem rajongtam túlságosan az iraki és az afganisztáni háborúért sem. Először is, Afganisztán. A britek sose jártak ott sikerrel, az oroszok tíz évig voltak ott bármiféle eredmény nélkül. Irak egy más dolog volt, mivel több hírszerző ügynökség azt állította, hogy ott történnek a rossz dolgok, és nem lehetünk biztosak benne, valójában miképp végződött az ügy. De én a kevesebb, jobb elvet képviselem ezen a térn. ”

Az Amerikai mesterlövész 341 milliót kaszált az Államokban, melyben többek közt az is nagy szerepet játszhatott, hogy az országban 1,5 millió katona teljesít aktív szolgálatot, míg a veteránok száma 22 millióra rúg.

A rendező elmondta, hogy egy kis ideig szünetelteti a filmezést, ugyanis pihenés nélkül forgatta le legutóbbi két filmjét, a Fiúk Jerseyből-t és az Amerikai mesterlövészt. Következő filmje a Judy Garland dráma remake-je, az A Star Is Born lesz.