Jan Komasa filmje a premierjét követően egy csapásra meghódítótta a kritikusokat, és sorra gyűjtötte be a díjakat és a jelöléseket a legrangosabb A-kategóriás filmfesztiválokon. Most pedig végre a hazai mozikba is megérkezett a Corpus Christi

Daniel egy nevelőintézetben tengeti fiatal éveit. A bent töltött idő alatt egyre erősödik benne a vonzalom a papi hivatás iránt, kihágásokkal teli múltja miatt azonban nem nyerhet felvételt a papi szemináriumba. Szabadulása után egy falucskába kerül, ahol a helyi fafeldolgozó műhelyben kellene munkába állnia. A sors iróniája, hogy az egyházközségnek nincs plébánosa, s miután a falusiak egy félreértésnek köszönhetően papnak nézik őt, egy percig sem vonakodik, és elfoglalja a megüresedett pozíciót. Arról azonban sejtése sincs, hogy a konzervatív közösség még mindig életben tartja egy régi tragédia emlékét, s az ő lendülete és az általa kínált perspektíva nem feltétlen illik bele merev életszemléletükbe. Nem kell hozzá sok idő, hogy a fiatal tiszteletes rosszakarók és támogatók kereszttüzében találja magát. 
Jan Komasa filmje 2019-es bemutatója után mindössze negyed év alatt 34 nívós filmdíjat kapott. Nemzetközi film kategóriában Oscar-díjra is jelölték, főszereplője, Bartosz Bielenia pedig a 2020-as Shooting Star és a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál jelöltje.

A produkciót Mateusz Pacewicz forgatókönyve alapján Jan Komasa rendezte (Corpus Christi, Öngyilkosok szobája), míg a főbb szerepeket Bartosz Bielenia, Leszek Lichota, Eliza Rycembel, Aleksandra Konieczna, Tomasz Zietek, Grzegorz Palkowski és Barbara Kurzaj alakítják.

Íme tehát 7 tény a premierfilmről:

  • A film világpremierje a 2019-es Velencei Filmfesztiválon volt, melyet követően Észak-Amerika egyik legnívósabb filmes seregszemléjén, Torontóban is bemutatták.
  • A film körül kisebb botrány bontakozott ki, amikor egy férfi azzal vádolta meg az alkotókat, hogy a produkció az ő életén alapul. A vádat határozottan visszautasították a producerek.
  • Bartosz Bielenia alakítását számos fórumon ismerte el a filmszakma. Az El Gouna Film fesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó Ezüst Csillagot, de ugyanebben a kategóriában győzedelmeskedett a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon és a Sockholmi Nemzetközi Filmfesztiválon is, valamit az ígéretes feltörekvő európai színész kategóriájának is ő lett a Shooting Star Award nyertese.
  • A Corpus Christi 10 díjat nyert el a Gdynia Film Festival-on.
  • A filmet 11 kategóriában ismerték el a Lengyel Filmdíjon, beleértve a legjobb rendező, legjobb film, legjobb főszereplő és legjobb forgatókönyv díját is.
  • A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Corpus Christi jelenleg 98 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.
  • Ezt a filmet nevezte Lengyelország a 92. Oscar-díj legjobb idegen nyelvű film kategóriájába.

Hazai premierdátum: 2020.07.02.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: