Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Corpus Christi (2019)

Boze Cialo
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
75
Képek
2
Videók
 
tofis   2020. 06. 29.

legújabb vélemény

0

Hát nem tudom...érzek benne jócskán túlzást, bár kétségtelenül jól me van írva a sztori. A karakterek elképesztően nyersek, ez a nyersesség pedig a teljes koncepcióra jellemző. Szerintem kell is hozzá némi türelem, de nagyon megéri!

 
Péter   2020. 06. 28.

0

Jó ideje vártam már ezt a filmet, valóban azt hozza, amit már az előzetes is nyújt. Nagyon komor és borongós a hangulata, én pedig órákig kattogtam még mindazon, amit láttam. Ezt a filmet egyszerűen látni kell!


 
Toncsi   2020. 04. 30.

0

Ismét egy meglepően jó lengyel film, azt hiszem, ezt a témát náluk jobban senki nem tudná feldolgozni. Kétségtelenül megérdemli az Oscar-jelölést.

 
FarCry   2020. 04. 21.

0

Jó kis társadalmi keresztmetszetet ad a lengyel falusi közösségekről. A megváltozhat-e az ember, és meddig kell bizonyítani, hogy elfogadják témát szerintem kicsit eltúlozták, néha már kicsit kínosnak éreztem, de összességében a feltárni kívánt problémát elég jól sikerült kiaknáznia a forgatókönyvírónak.

Galéria (75)

Videók (2)

A film összbevétele 9 406 272 dollár volt (imdb.com).

 

A film világpremierje a 2019-es Velencei Filmfesztiválon volt, melyet követően Észak-Amerika egyik legnívósabb filmes seregszemléjén, Torontóban is bemutatták.

(hp)
 

A film körül kisebb botrány bontakozott ki, amikor egy férfi azzal vádolta meg az alkotókat, hogy a produkció az ő életén alapul. A vádat határozottan visszautasították a producerek.

(hp)
 

Bartosz Bielenia alakítását számos fórumon ismerte el a filmszakma. Az El Gouna Film fesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó Ezüst Csillagot, de ugyanebben a kategóriában győzedelmeskedett a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon és a Sockholmi Nemzetközi Filmfesztiválon is, valamit az ígéretes feltörekvő európai színész kategóriájának is ő lett a Shooting Star Award nyertese.

(hp)
 

A Corpus Christi 10 díjat nyert el a Gdynia Film Festival-on.

(hp)
 

A filmet 11 kategóriában ismerték el a Lengyel Filmdíjon, beleértve a legjobb rendező, legjobb film, legjobb főszereplő és legjobb forgatókönyv díját is.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Corpus Christi jelenleg 98 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp)
 

Ezt a filmet nevezte Lengyelország a 92. Oscar-díj legjobb idegen nyelvű film kategóriájába.

(hp)
 
A Corpus Christi nem papol, és nem atyáskodik nézői felett, csak simán bemutat egy fiatalembert és egy közösséget, a többit pedig Istenre bízza. Vagy mégsem? több»