Hatalmas az érdeklődés az legújabb 'élőszereplős' Disney-adaptáció, Az oroszlánkirály iránt. Jon Favreau filmje garantált kasszasiker lesz.

Megkezdődött az előzetes jegyeladás az év egyik legjobban várt filmjére, a Jon Favreau rendezésében bemutatásra kerülő Az oroszlánkirályra, és ahogy arra számítani lehetett, már most milliókat költöttek el a nézők a filmre.

Bár a pontos számokat nem ismerjük, a legnagyobb amerikai mozijegy értékesítő portál szerkesztőjének, Erik Davisnek az elmondása alapján mindössze egyetlen filmre adtak el több jegyet 24 óra alatt, (nem meglepő módon) a Bosszúállók: Végjátékra.

Bár Az oroszlánkirály így nem döntött rekordot, nem elhanyagolható tény, hogy házon belül erre fogytak a legjobban a mozijegyek a klasszikus adaptációk közül (A szépség és a szörnyeteg, Aladdin, stb.)  

Arra nem igazán van esély, hogy a film a bevételek tekintetében átlépje a Végjátékot, azonban az idei premierlistát elnézve arra mérget vehetünk, hogy másodikként zárja majd az évet.

A film főbb szereplőinek hangját olyan sztárok kölcsönzik majd, mint Seth RogenChiwetel EjioforJames Earl JonesDonald GloverAlfre WoodardBeyoncé Knowles és Keegan-Michael Key.

Az oroszlánkirály július 18-tól látható a hazai mozikban.