Vannak azok a filmek, amelyek végigüléséhez piszok kényelmes fotel és kellően rugalmas hólyagra van szükség. Bizonyos rendezők ugyanis előszeretettel húzzák a játékidőt akár három órásra is. Ilyen hosszú ugyan nem lesz a Wonder Woman 1984, de nem sokkal marad el tőle.

A DC univerzum legújabb mozijára évek óta várnak a rajongók, viszont a koronavírus miatt ez a várakozás további hónapokkal hosszabbodott meg. A film jelen állás szerint októberben debütálhat majd a mozikban, és most már azt is tudni lehet, hogy mennyi időt is kell majd áldoznunk rá a délutánunkból.

Diana neon-kalandja nagyjából ugyanannyi ideig fog tartani, mint a 2017-es első önálló filmje, a Wonder Woman. Mindössze két perccel lesz hosszabb a folytatás, amely így összesen 151 percig fog tartani.

A történet – meglepő módon – a ’80-as években játszódik, Wonder Womannek pedig ezúttal két veszedelmes ellenféllel is farkasszemet kell néznie: Cheetah és Maxwell Lord is az emberiség életére tör. Hogy a dolgok még rejtélyesebbek legyenek, Diana meghalt szerelme, Steve Trevor is felbukkan. A rendezői széket ezúttal is Patty Jenkins foglalja el, aki a tervek szerint még egy harmadik mozit forgat majd a jövőben.

A Wonder Woman 1984 151 perces játékidje nem rövid, de azért messze van a filmtörténelem leghosszabbjaitól is. Ha csak a nem kísérleti jelleggel készült filmeket nézzük, akkor a 2019-ben készült Amra Ekta Cinema Banabo (The Innocence) című bangladesi alkotás a rekorder. Ha valaki ezt szeretné egyben végignézni, annak röpke 21 órát kell áldoznia tervére az életéből.

De még ez is eltörpül a kísérleti jellegű filmekhez képest. Azok között ugyanis nem egy van, amely szó szerint napokig tart. A leghosszabb és ezzel jelenlegi világrekorder a 2012-ben készült Logistics, amely alig hosszabb egy teljes hónapnál: 35 nap és 17 óra a játékideje.