Csekkold vagy passzold? Bérgyilkosos akcióthriller világsztárokkal már a Netflixen (Kate)

Ha azt kérik tőlem, hogy mondjak egy olyan színésznőt, akit el tudok képzelni egy bérgyilkosos akciófilmben, akkor ha megfeszülök sem Mary Elizabeth Winstead fog eszembe jutni. De könnyen lehet, hogy mostantól ez változni fog köszönhetően a Netflix legújabb őrületének.

A Kate története egy profi bérgyilkosról szól (igen, őt alakítja Mary Elizabeth Winstead), akinek az egyik megbízatása egy kicsit félremegy. Ennek eredményeként olyan méreg kerül a szervezetébe, amely pontosan 24 óra alatt fog végezni vele. És mit csinál egy akciófilm ilyen helyzetbe került főhőse? Nem, nem rohan el, hogy minden még függőben lévő hivatali ügyét lerendezze, sőt, még csak nem is utazik haza évek óta nem látott szüleihez, hogy elmondja, mennyire szereti őket és bocsi, amiért tiniként elviselhetetlen volt. Nem, ő inkább élete utolsó egyetlen napját azzal tölti, amivel az azt megelőzőket is: gyilkol. Csak épp ezúttal célja van vele, hiszen meg kell találnia és végeznie kell azzal, aki miatt ő is meg fog halni.

A Kate rögtön a Netflix nézettségi toplistájának élére ugrott a hétvégén, ebben pedig az is szerepet játszhatodd, hogy Mary Elizabeth Winstead mellett Woody Harrelson is szerepel a filmben, aki elég jó húzónévnek számít. Arról nem is beszélve, hogy elég nagy hájpot kapott a film a brutalitása miatt.

Ugyanakkor a film eddigi kritikái nem túl fényesek. A Rotten Tomatoes oldalán egyelőre csak a kritikusok véleményét lehet látni, az viszont szerény 40 százalékot adott a Kate-nek, a mafabon azonban a hazai nézők körében ennél lényegesen jobban, 73 százalékon áll.

Ha érdekel a film, nézd meg az előzetesét, a Kate mafabos adatlapjáról (ide kattintva) pedig a 'Lejátszás a Netflixen' mezőre kattintva rögtön el is indíthatod, ha van Netflix-előfizetésed. 

66 Kate  (2021)

akció | thriller

Egy bérgyilkos története, akinek 24 óra áll rendelkezésére, hogy bosszút álljon ellenségein. több»