72 Alelnök  (2018)

Mostanra kissé elült a por az Oscar-gála körüli felhajtás után, így újabb érdekes hírek érkeztek a szakma által legelismertebb filmekről.

Úgy tűnik sajnos, hogy olykor ugyanis a legnagyobb szakmai elismerés sem garancia arra, hogy egy film nyereségessé váljon. Nyilvánossá vált ugyanis, hogy az Annapurna filmvállalat legutóbbi nagy dobásai valahogy mégsem hozták vissza a beléjük fektetett hatalmas összegeket.

Az elmúlt hónapok egyik legígéretesebb alkotásaként lehetett hallani az Alelnökről. Christian Bale alakítása már az előzetesek alapján is remeknek ígérkezett, és habár a film számtalan jelölést tudhat magáénak, köztük nyolcat csak az Oscar-díjra, a 65 millió dolláros költségvetéssel szemben alig 20 milliós veszteséggel zárt.

Hasonlóképpen alakult az If Beale Street Could Talk, amely szintén számtalan szakmai és kritikai elismerést tudhat a magáénak, Regina King ráadásul jelölést kapott a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerésre. A produkció közel 8 és 10 millió dollár közötti veszteséget termelt.