Denzel Washington karrierjében több olyan alakítást is találunk, amelyek igazán naggyá tették őt, azokról a visszautasított szerepekről viszont, amelyekre megbánással gondol, már ritkábban esik szó.

A filmes szakmában gyakori az olyan eset, amikor egy színésznek nehéz döntést kell hoznia arra vonatkozóan, mit is vállaljon el, hiszen egy ilyen döntés a teljes karrierjére hatással lehet. Washington esetében ez a David Fincher rendezésében készült Hetedik, amely mára már kultikus darabnak számít, Brad Pitt karrierjében pedig hatalmas áttörést hozott. A 33 millió dollárból készült film annak idején közel 300 millió dolláros bevételt termelt.

Ez viszont csupán az egyik olyan döntése, amelyet hibásnak tart a színész. Mint kiderült, annak idején felajánlották neki a Michael Clayton főszerepét is, amelyet végül George Clooney kapott meg.

“A Michael Clayton a legjobb anyag volt, amit olvastam akkoriban. Ideges voltam egy elsőfilmes rendezővel kapcsolatban, és tévedtem. Megesik az ilyesmi” - emlékezett vissza Washington, amelyet a Yahoo adott közre.

“Visszautasítottam a Hetedik című film főszerepét. Úgy gondoltam, hogy a forgatókönyv túl ‘démoni’ volt. Aztán láttam a filmet, és azt gondoltam: 'Ááá. Ezt most elszúrtam. Persze végül minden rendben alakult” - mondta a színész.

Washington egyébként A védelmező 3-ban lesz legközelebb látható, amely idén augusztusban érkezik a hazai mozikba.

akció | krimi | thriller

Robert McCallt (Denzel Washington) a saját lelkiismerete gyötri. A saját kormányának bérgyilkosaként a múltban sok olyan dolgot kellett megtennie, amit már nem tud összeegyeztetni... több»