Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Michael Clayton (2007)

Michael Clayton
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
46
Képek
1
Videók

Galéria (46)

George Clooney
George Clooney
George Clooney

Videók (1)

 
pacific22   2019. 12. 07.

legújabb vélemény

0
nézd meg, ha szereted a multi üldözős krimit, de amúgy tényleg jó film

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

nekem tetszik a téma vezetés és fontos hogy rögtön a film elejétől figyelni kell a cselekményt. Érdekes munkakör egy neves ügyvédi irodánál: "takarító, aki a kínos ügyekben is lojális a céghez". Nos amikor a közeli munkatársát kellene leállítania nem sikerül. De halála megrázza és kérdezi: "Mi van ha mégis igaza volt?" Aztán jön egy számomra érthetetlen jelenet. Az autójával száguldozva valahova elindul (hova is?), majd egy domb tetőn megáll és hirtelen meglát 4 db lovat. Odamegy hozzájuk és ekkor az autó felrobban. Nos miért is állt meg? Mert szerintem nem a lovak miatt az biztos, talán a gondviselés ráüzent? Nem fogjuk megtudni, de ennek ellenére a film vége csattanós, a néző megnyugodhat a taxisofőr pedig behúzza az 50 dollárt. Nekem nagyon tetszett a story és Clooney játéka is! Rendezés: szintén.

 
Moria99   2015. 08. 21.

0

Tökéletesen lekötött. Ez a film szinte teljesen kiváló. Azt kapom, amire vágytam, egy laza kis szórakozást, ami megér minden percet. Nem akar többet adni, mint ami így unalomra nem volt panasz. Nagyon imádtam.

 
baloghadyka   2015. 02. 03.

0

Ízig vérig Clooney dráma, méghozzá az egyik kedvenc témámban: jog-politika. Aki túlságosan belemélyed, az nem gazán fog majd elvonatkoztatni a történettől és hozzá kapcsolja a vlaóságot, szóval ne tegye. De ettől függetlenül tényleg jó a témáján belül.

 
necum   2016. 04. 22.

0

A maga műfajában ez egy remek film. Ne várjunk tőle azonban kellemes érzéseket, poénokat, romantikát sem pedig akciót. Ez egy jogi dráma, ahol az ügyvéd egy nagyon veszélyes terepre evez, ahonnan úgy fest már nincs visszaút. A film egy kissé lassú ég... több»

 
michal   2017. 10. 14.

0

Ez egy igazán jó film, de csak annak javaslom, akik szeretik a lassan építkező jogi filmeket, amiben a hős lelki világába is kapunk egy kis betekintést. Sok akciót nem lehet elvárni ettől az alkotástól, de nem is hiányzik a filmből. Clooney remekül a... több»

A film összbevétele 92 991 835 dollár volt (imdb.com).

 

George Clooney és Jennifer Ehle közös jelenetei kimaradtak a mozis változatból, de a DVD-re rákerültek, az extrák között találhatók.

(ps)
 

A filmben felrobbanó Mercedes-Benz korábban már szerepelt Az ördög Pradát visel (2006) című filmben, ahol kettévágták. A kocsit ezután összehegesztették és átfestették, hogy ebben a filmben felrobbanthassák.

(ps)
 

Denzel Washington visszautasította a főszerepet, mert nem bízott egy pályakezdő rendező teljesítményében.

(ps)
 

A 2008-as Oscar gálán egyedül ez a film kapott több mint egy jelölést a férfi-női fő- és mellékszereplő kategóriában.

(ps)
 

Tony Gilroy a New Yorktól mintegy 65 mélfördre található Orange megyében nőtt fel. A film több jelenetét is a szülővárosához közel forgatták. Ilyen jelenetek például a főhős autóbalesete, vagy az, amikor Michael felszáll a magángépre.

(ps)