Disney+: Az új Daredevil-sorozat csak egy 'régi Disney-átverés'? Komoly vádak merültek fel a szériával kapcsolatban

Még be sem mutatták, máris komoly kritikákat kapott a Disney a Daredevil: Born Again sorozat miatt.

A 2015 és 2018 között futott Daredevil sorozatot az elmúlt évek egyik legerősebb szuperhős sorozataként tartják számon, amely 2022 tavaszától már a Disney+-on is elérhető, a produkció pedig ezzel csatlakozott Defenders-univerzumhoz. A rebootnak szánt Born Again főszerepeiben ráadásul Charlie Cox, Vincent D'Onofrio és Jon Bernthal is visszatérnek, a projektet ugyanakkor nem mindenki fogadta túl nagy lelkesedéssel.

Steven S. DeKnight nemrégiben a közösségi médiában adott hangot csalódottságának, aki az új sorozatot egy régi “Disney-átverésnek” nevezte, amikor is egy sorozatot “kicsit átneveznek, hogy az összes szerződési feltételt visszaállítsák az 1. évadra”.

A poszt alatti hozzászólásokban más stábtagok is hasonló tapasztalatokról számolnak be, mind a Disney-nél, mind más műsorszolgáltatóknál vagy streaming-szolgáltatóknál.

Az IATSE szakszervezeti szabályok szerint ez azt jelenti, hogy a stábtagok ismét alacsonyabb fizetést kapnak, és nem kapnak bónuszokat. Az International Alliance Of Theatrical Stage Employees képviseli mindazokat a díszletmunkásokat, akik nem tartoznak a rendezők, forgatókönyvírók vagy színészek szakszervezetéhez.

DeKnight egy másik bejegyzésben írt arról, hogy így semmilyen juttatásban nem részesül majd, mivel az nem az eredeti Daredevil negyedik évada, hanem egy másik produkció. DeKnight tehát arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a Disney és más stúdiók milyen üzleti gyakorlatot alkalmaznak, hogy kevesebbet kelljen fizetniük a szereplőknek és a stábnak a sorozatokért. Nagyon hasonló okokból sztrájkol jelenleg a forgatókönyvírók szakszervezete, a WGA és a színészek szakszervezete, a SAG-AFTRA.

88 Daredevil  (2015)

akció | dráma | fantasy | krimi | sci-fi | thriller

Egy vak ügyvéd különleges képességit kamatoztatva az éjszaka leple alatt maszkos igazságtevőként ered a bűnözők nyomába. több»