James Cameron filmje, az Avatar: A víz útja lekörözte a Bosszúállók: Végtelen háborút, és ezzel minden idők ötödik legtöbb bevételt hozó filmje lett, 2,054 milliárd dollárt keresve világszerte. 

Az Avatar 2 a világjárvány legnagyobb bevételt hozó filmje és a történelem negyedik legnagyobb bevételű filmje lett nemzetközileg. A Bosszúállók 3 annak idején 2,052 milliárddal zárt. Az Avatar folytatását már csak olyan filmek előzik meg, mint az Avatar (2.92 milliárd), a Bosszúállók: Végjáték (2.79 milliárd), Titanic (2.19 milliárd) és a Star Wars - Az ébredő Erő (2.07 milliárd)

A film, amelyhez új technológia kifejlesztésére volt szükség, hogy a motion-capture jeleneteket víz alatt forgathassák, nemzetközileg több mint 1,5 milliárd dollárt, az USÁ-ban pedig 603 millió dollárt hozott. Minden idők öt legnagyobb bevételt hozó filmje közül három Cameron keze munkája (a két Avatar és a Titanic), és ne feledjük, még 3 Avatar-film jön. 

A második rész kiváló kritikákat kapott, és négy Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb filmnek járó díjra.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»