Volt néhány igazi majom a Harry Potter és a titkok kamrája forgatásán, egy azonban alaposan megnehezítette a munkálatokat.

Tom Felton (galériánkban), aki a rosszindulatú Draco Malfoyt alakította a Harry Potter-filmsorozatban, elárult néhány emlékezetes pillanatot a "Beyond The Wand" című könyvében című könyvében.

A 35 éves brit színész elmondta, hogy a 2002-es Harry Potter és a titkok kamrája forgatása során a stábnak McGalagony professzor (Maggie Smith) óráján kellett felvennie egy jelenetet. A gyerekszínészek körül ketrecbe zárt állatok voltak, többek között kígyók és majmok, valamint egy meglehetősen neveletlen pávián is.

A szóban forgó pávián "nem volt tisztában a társas érintkezés és a díszletetikett finomságaival" - írja Felton -, "és különösen nem volt tisztában azzal, hogy milyen viselkedést illik tanúsítani egy csapat gyerek előtt.

"Ami az én körmondatom arra, hogy a jelenet forgatása közben meg kellett birkóznunk egy magát kényeztető főemlős zavaró tolakodásával".

Felton szerint több felvételt is használhatatlannak ítéltek a háttérben hevesen maszturbáló pávián miatt. "Elképzelhetitek, mekkora káosz alakult ki minden alkalommal, amikor valamelyik gyerek a szeme sarkából meglátta, mi történik, és felkiáltott: "Ó, Istenem, nézzétek azt a páviánt!"".

Felton elmondta, hogy Chris Columbus rendező nagy gondot fordított arra, hogy a forgatás szórakoztató legyen a gyerekszínészek számára, de valahol neki meg kellett húznia a határt.

"Bármikor, amikor valamelyikünk megzavart egy felvételt, piros lapot kaptunk" - írja Felton. "A piros kártya azt jelentette, hogy tíz fontot kellett egy zacskóba dobni, és a forgatás végén az összes pénzt jótékonysági célra adományozták. Ez egy jó terv volt arra, hogy kordában tartson minket, de nem mindig működött".

Ha ez még nem lenne elég, nézz be a film forgatásának kulisszái mögé az alábbi a videóban.