Egy lelkipásztor állítólag szexuálisan zaklatta Armie Hammert gyerekkorában, kemény állításokat tett a színész

Két évvel azután, hogy szexuális visszaélésekkel kapcsolatos vádak sorozatával szembesült, amelyek véget vetettek filmsztár-karrierjének, Armie Hammer megpróbálja elmondani a saját verzióját a történetről.

Egy új interjúban elárulja, hogy a bukása után öngyilkosságot fontolgatott, és azt állítja, hogy 13 évesen szexuálisan zaklatta egy lelkipásztor.

Hammer - aki ellen a Los Angeles-i rendőrség nyomozást indított, miután nemi erőszakkal vádolták meg - tagad minden bűncselekményt, de elismeri, hogy érzelmileg bántalmazta korábbi partnereit, akikkel az interneten ismerkedett meg. A színész, akit kannibalista fétisekkel vádoltak, most azt mondja, hogy a BDSM iránti érdeklődése onnan ered, hogy 13 éves korában szexuálisan zaklatta ifjúsági lelkésze.

"Mindez úgy vezette be az életembe a szexualitást, hogy az teljesen kicsúszott az irányításom alól" - mondja Hammer - "Tehetetlen voltam a helyzetben. Nem tudtam mit kezdeni vele. A szexualitás olyan ijesztő módon jelent meg számomra, ahol nem tudtam irányítani. Az érdeklődésem ezután a következőkre irányult: Azt akarom, hogy én irányítsam a helyzetet, szexuálisan."

Az Air Mail című digitális magazinnal beszélgetve Hammer most először mondja el a történetét. Az Air Mail beszámolója szerint Hammer két embernek mesélt a gyerekkori bántalmazásáról, és a kiadvány állítása szerint a keresztanyja megerősítette a beszámolóját.

Hammert 2021-ben számos nő vádolta meg szexuális visszaéléssel és helytelen viselkedéssel, akiknek állításai a közösségi médiában futótűzként terjedtek el, és A közösségi háló színészét a médiavihar középpontjába állították. A botrány nyomán Hammert kirúgta az ügynöksége, a WME, és rengeteg projektből, köztük Jennifer Lopez Ásó, kapa, géppisztoly című filmjéből is kirúgták. Az elmúlt két évben a színész a Kajmán-szigeteken dolgozott üdülési jogok értékesítőjeként, és egy gyógyintézetben töltötte idejét. Tavaly a Discovery+ doku-sorozata, a Hammer háza, Hammer bukását mutatta be, és egy maroknyi vádlója nyilvánosan, a kamerák előtt állt elő.

Hammer elárulta, hogy öngyilkosságot fontolgatott, miközben élete szétesőben volt.

"Csak kisétáltam az óceánhoz, kiúsztam, amennyire csak tudtam, és reméltem, hogy vagy megfulladok, vagy elüt egy hajó, vagy felfal egy cápa" - mesélte Hammer az Air Mailnek, felidézve egy Kajmán-szigeteken töltött időszakot - "Aztán rájöttem, hogy a gyerekeim még a parton vannak, és hogy ezt nem tehetem meg velük".

Hammer 10 évig volt Elizabeth Chambers tévés műsorvezető férje, és még azelőtt jelentették be válásukat, hogy a Hammer elleni vádak napvilágot láttak volna. A párnak két közös gyermeke van.

Új interjújában Hammer részletesen kitér az ellene felhozott vádak némelyikére, cáfolja azokat, és egészen más képet fest, mint amit a vádlói állítottak. A legsúlyosabb vádat Hammer ellen egy Effie néven ismert nő fogalmazta meg, aki azzal vádolta meg, hogy megerőszakolta őt, ami a Los Angeles-i rendőrség nyomozásához vezetett. Effie áll a "House of Effie" nevű Instagram-fiók mögött, amely először posztolt sokkoló vádakat Hammer ellen, széles körű figyelmet keltve 2021 elején.

Hammer nyilatkozik Courtney Vucekovich-csal és Paige Lorenze-szel való kapcsolatáról, elismeri, hogy "a hatalmi dinamika nem volt megfelelő", és "millió százalékban" elismeri, hogy mindkét nővel szemben érzelmileg bántalmazó volt.

"Ezek a fiatalabb nők a 20-as éveik közepén jártak, én pedig a 30-as éveimben vagyok. Akkoriban sikeres színész voltam. Boldogok lehettek volna, ha csak velem lehetnek, és igent mondtak olyan dolgokra, amire talán maguktól nem mondtak volna igent" - mondja Hammer - "Ez egy hatalmi egyensúlyhiányos helyzet."

"Azért vagyok itt, hogy beismerjem a hibáimat, vállaljam a felelősséget azért, hogy s*ggfej voltam, hogy önző voltam, hogy kihasználtam az embereket, hogy jobban érezzem magam, és amikor végeztem, továbbléptem" - mondja Hammer - "Most egy egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb ember vagyok. Olyan módon tudok ott lenni a gyerekeimnek, ahogy soha nem voltam... Igazán hálás vagyok az életemért, a felépülésemért és mindenért. Nem mennék vissza, és nem csinálnék vissza semmit, ami történt velem."

A Szólíts a neveden színésze azt mondja, hogy a felépülése során sokat fejlődött, és most józan társaként dolgozik egy, az elvonóból kikerült, gyógyulófélben lévő drogfüggővel, mint segítőtárs.

"Összeköltözöm vele és együtt fogunk élni, egészséges életmódra fogom rávenni, jó ütemterv szerint be fogom iktatni a [felépülési] találkozókat, elviszem az edzőterembe, egészséges ételeket főzök neki" - mondja Hammer a józan társaként való munkáról - "Úgy érzem, hogy a felépülésem fordulatot vett, és nem én vagyok az, akinek segítségre van szüksége a józanságban, hanem én tudok segíteni másoknak".

Hammer megerősíti a korábbi híreket arról is, hogy barátra talált Robert Downey Jr. személyében, aki támogatta őt a bukása és a rehabon töltött idő alatt (a Vanity Fair korábban arról számolt be, hogy A vasember színésze fizette Hammer kezelését, és további anyagi segítséget és szállást biztosított neki, hogy talpra álljon.)

"Mindenhol vannak példák, Robert [Downey Jr.] is egy közülük, olyan emberekről, akik átmentek ezeken a dolgokon, és egy új út révén találtak megváltást. És úgy érzem, ez az, ami hiányzik ebből a cancel-kultúra, woke-mob dologból" - mondja Hammer - "Amint valaki bármi rosszat tesz, azonnal kidobják. Nincs esély a rehabilitációra."

Majd így folytatja: "Amikor olyasvalakit, mint én, a tűzre vetnek, hogy megvédjék magukat... csak még nagyobbra növelik a tüzet. És ez a tűz most már elszabadult, és mindenkit meg fog égetni."