A jövő hét folyamán a hazai mozikba is megérkezik a Doctor Strange az őrület multiverzumában, azonban Szaúd-Arábiában és más arab államokban már most tiltólistára tették Sam Raimi rendezését.

A Variety magazin értesülései szerint a Disney végül nem egyezett bele azokba a kitételekbe, amelyeket Szaúd-Arábiában a cenzorok vetettek fel annak feltételéül, hogy a film a mozikba kerülhessen. Az ok egy meleg karakter szerepeltetése (feltetehetően az America Chavez nevű karakterről van szó, aki a képregényekben is meleg), és nem ez volt az első hasonló eset a közelmúltban. 

Legutóbb az Örökkévalók és a West Side Story sem kerülhetett bemutatásra az országban, mivel a Disney nem volt hajlandó kivágni azokat a részeket, amelyekben azonos nemű párok kerültek reprezentálásra.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában május ötödikén debütál a hazai mozikban, a film főszerepeiben Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Patrick Stewart, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor és Bruce Campbell lesznek láthatók.

akció | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Kinyílik a titokkal és őrülettel teli multiverzum ajtaja. Most, hogy Vasember és Amerika Kapitány távozott a Bosszúállók: Végjátékban vívott ádáz küzdelem után, az egykori... több»