Egy pornómagazin munkatárásól szól Tarantino új filmje, két sztárt máris kizárhatunk a főszerep kapcsán

"A filmkritikus" a címe Quentin Tarantino készülő filmjének, amelynek munkálatai jelenleg is folynak.

A projekt bejelentésekor gyorsan elterjedt a hír, hogy a Ponyvaregény kultikus rendezője által csodált legendás Pauline Kael szolgált ihletül a film főszereplőjének megalkotásához. Ezt azonban a rendező most egyértelműen cáfolta.

Egy cannes-i találkozón Tarantino elárulta, hogy egy másik, valóban élt kritikus figurája lesz az 1977-ben, Kaliforniában játszódó történet főszereplőjének az ihletője. De ez "egy olyan fickó, aki sosem volt igazán híres. Filmkritikákat írt egy pornómagazinnak".

A kritikus és a magazin nevét Tarantino nem árulta el. A filmjében a pornómagazin neve "The Popstar Pages" lesz. A kritikus szimpla mainstream filmekről írt - de egy pornómagazinba. "A kritikái a korai Howard Stern és annak a keresztezése voltak, amit Travis Bickle [a Taxisofőr főszereplője] írt volna, ha filmkritikus lett volna".

Képzeld el, hogy Travis Bickle naplóját olvasod - Tarantino szerint ilyenek a kritikusok. Az igazi kritikus "nagyon-nagyon vicces" volt, ugyanakkor "nagyon durva". Káromkodott és rasszista kifejezéseket használt - magyarázta tovább a Deadline-nak az Becstelen brigantyk rendezője.

Tarantino azt is elárulta, hogy a főszereplő mintájául szolgáló figura életét kutatta az előkészületek részeként. Úgy írta meg, mintha 55 éves lenne, de a valóságban csak a 30-as évei elején-közepén járt, sőt, a 30-as évei végén halt meg - valószínűleg azért, mert alkoholista volt. Ez a szám azért fontos, mert Tarantino hű akar maradni hozzá.

A rendező, aki saját bevallása szerint tulajdonképpen szeret úgy írni szerepeket, hogy már fix sztárokat tart a fejében, még nem döntött a főszereplő személyéről. Egy amerikai színész már megfordult a fejében, de még nem biztos benne, hogy valóban neki ajánlja fel a szerepet.

Végül azonban biztosan(?) egy olyan amerikai színész lesz az, akivel még sosem dolgozott együtt. Valaki tehát Tarantino-debütálni fog. Már csak azért is, mert az olyan sztárok, mint Leonardo DiCaprio vagy Brad Pitt túl idősek a szerephez, aki, mint említettük, a harmincas évei végén halt meg.

 A mozibemutató 2024 őszére, vagy az év végére várható.