2021.01.08   szerző: csd   hozzászólások: 1

Noha a Bosszúállók: Végjáték már jó ideje lezárta az MCU harmadik fázisát, továbbra is maradt néhány megválaszolatlan kérdés a történettel kapcsolatban.

Az egyik ilyen kérdés pedig a filmben látható végső összecsapás egyik nagy ellentmondására épül, amelyben egyszerre láthatjuk a Hangyát kicsi és óriás változatban. A jelenetsorban Scott Lang és Hope közösen próbálják beindítani a furgonban található gépezetet, ugyanakkor a vágások között feltűnik az óriási méretű Hangya is.

Bár jó eséllyel a készítők figyelmetlenségéről lehet szó, a Redditen izgalmas megfejtés látott napvilágot az egyik rajongó részéről. Eszerint nem csupán Scott Lang az egyedüli, aki a történetben a Hangya felszerelést viseli, hanem Luis, akit Michael Peña alakít. Ha jobban belegondolunk ugyanis Luis Scott egyik legjobb barátja, akire nem csupán lányát, Cassie-t is rábízhatta abban az esetben, ha bármi történne vele vagy volt feleségével, hanem a Hangya öltözéket is.

Az elmélet szerint szintén Luis az, aki kimenti Hulkot, Hadigépet és Mordályt a lerombolt épület törmelékei alól, így valójában a csatában is két Hangya vesz részt, az egyre jobban eluralkodó káosz miatt azonban nehéz ezt észrevenni.

A Hangya és a Darázs egyébként visszatér még a jövőben, a páros ugyanis további önálló történetet kap Quantumania címmel, amely a tervek szerint 2022-ben debütál a mozikban.