Elhunyt a Batman-sorozat színésznője és Elvis Presley filmes partnere, Diane McBain

81 éves korában elhunyt Diane McBain színésznő.

Diane McBain a hatvanas évek elején tett szert nagyobb népszerűségre, miután szerepet kapott az ABC Surfside 6 című sorozatában, illetve Elvis Presley partnereként szerepelt az 1966-os Spinout című filmben.

Halálát barátja, Michael Gregg Michaud közölte a nyilvánossággal. “Nagy szomorúsággal jelentem, hogy Diane McBain színésznő elvesztette a májrákkal vívott harcát, és 2022. december 21-én elhunyt” - írta Michaud a közösségi médiában.

McBain további ismert szerepei az 1957-ben debütált Maverick című sorozatban, a Five the Hard Way, a Parrish és a The Caretakers című filmekben láthatók, illetve szerepelt a kultikus Batman, Charlie angyalai és Knight Rider című sorozatokban is.

“A nők sokszor megkérdezték tőlem, milyen volt Elvisszel csókolózni. Én azt felelem nekik, hogy pont olyan csodálatos volt, mint ahogyan azt elképzelik! Elbűvölő volt, és nagyon jó volt vele dolgozni. Nem nyomult rám, amit nagyra értékeltem, mert oly sokan tették ezt a karrierem során” - mondta egy alkalommal a színésznő az Elvis Presley-vel való közös munkáról.

McBain szintén őszintén beszélt egy erőszakos támadásról, amelyben 1982 karácsonyán két férfi megverte és megerőszakolta Nyugat-Hollywoodban. Ezt követően a nemi erőszak áldozatainak szószólója lett. Később azt mondta, hogy a támadás maradandó hatással volt a memóriájára és a koncentrációs képességére. 

Az incidenst, valamint a hollywoodi karrier magas és mélypontjait a Famous Enough című könyvében mesélte el, emellett pedig két könyvet is írt. A színésznőt fia, Evan Burke és keresztlánya, Mary Haber gyászolják.

Nyugodjon békében!