Elhunyt a Batman-sorozat színésznője, Jean Hale ColemanA kép forrása: Deadline

Jean Hale Coleman karrierje során több mint 60 filmben és televíziós sorozatban szerepelt. 82 éves volt.

Elhunyt Jean Hale Coleman, erősítette meg a színésznő családja. Coleman még augusztus 3-án hunyt el Santa Monicában, de a halálhírt csak most erősítették meg.

Olyan kultikus sorozatokban játszott, mint a Hawaii Five-O vagy a Perry Mason Show, de Pollyként az ABC kultikus Batman című szériájában is feltűnt Adam West oldalán.

Hale 1938. december 27 -én született Salt Lake Cityben, szülei Doris Norrell és Stanton G. Hale voltak. Darienben nevelkedett. A Utahi Egyetemen tanult, majd a Skidmore College falai között folytatta a tanulmányait. Az egyetem után a Conover Agency és a Huntington Hartford Agency modellje lett, és neves New York-i Neighbourhood Playhouse School of Theatre-ben tanulta a színészetet olyan későbbi sztárok mellett, mint Sydney Pollack és Christopher Lloyd.

Itt ismerte meg későbbi férjét, Dabney Colemant, akivel 1961-ben házasodtak össze New Yorkban. Három gyermekük született, Kelly, Randy és Quincy, majd 1984-ben elváltak.

A hatvanas évek elején figyelt fel rá a Sandra Dee ügynöke, Len Luskin, és ennek köszönheti, hogy szerződést köthetett a 20th Century Fox-szal.

1984-ben Gino Tanasescuval megalapította a Coleman-Tanasescu Entertainment produkciós céget.

Nyugodjék békében!